Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. března 2022 12:30
Čas čtení 2:45
Jakub Paulík

RECENZE: The Adam Project

FILMY A SERIÁLY FILMY 2022 NETFLIX NETFLIX FILMY NOVÉ FILMY NOVÉ FILMY NA NETFLIXU THE ADAM PROJECT
Uložit Uložené

Jak dopadla nová sci-fi komedie s Ryanem Reynoldsem?

Režisér Shawn Lewy se po akční komedii Free Guy (nominace na Oscara za vizuální efekty) z roku 2021 pustil společně s Ryanem Reynoldsem do další zábavné jízdy. Reynolds si tentokrát ve filmu zahrál pilota Adama Reeda, který se vrací do minulosti, aby zachránil svoji milovanou ženu (Zoe Saldana). Při boji o záchranu partnerky a lidstva vytváří tým se svým mladším já (Walker Scobell) a tátou (Mark Ruffalo), který kdysi přišel na způsob, jak cestovat v čase.

Už z traileru divák rychle pochopí, že se nejedná o žádné propracované sci-fi veledílo posouvající hranice žánru o další krok vpřed. The Adam Project naopak vychází ze starých sci-fi klasik, ze kterých si bere, co uzná za vhodné, aby vytvořil klasické rodinné „feel good movie“. Filmy z této podkategorie jsou, v uvozovkách, určeny pro klidné nedělní odpoledne, přičemž při nich napětím nepropotíš tričko a vůbec nemusíš zapojovat mozek.

The Adam Project
Zdroj: Netflix

Od začátku víš, jak to přibližně skončí, kdo bude na konci vítěz a kdo poražený, a tak si jen užíváš odlehčený dobrodružný příběh a kvantum vtipů hlavního hrdiny. Ty jsou samozřejmě určeny pro cílovou skupinu. Na rozdíl od Deadpoola tak můžeš The Adam Project klidně pustit i dětem bez obav, že by filmaři humorem překročili jisté hranice.

Doporučeno
Režisér chválené romantiky Dej mi své jméno je tu s nejnadrženějším filmem roku. Dva tenisté v něm bojují o Zendayu Režisér chválené romantiky Dej mi své jméno je tu s nejnadrženějším filmem roku. Dva tenisté v něm bojují o Zendayu 24. dubna 2024 13:30

Ryan Reynolds a Walker Scobell (starý a mladý Adam) ve filmu vytvořili poměrně slušné duo s uvěřitelnou chemií. Stejně autenticky na nás působil i Adamův vztah k přítelkyni (Zoe Saldana), ale zejména k otci (Mark Ruffalo) a matce (Jennifer Garner), kteří už v budoucnosti nežijí. S dvojicí rodičů hlavního hrdinu spojuje spousta výčitek a vzpomínek. Film tak překvapivě docela funguje zejména na emotivní úrovni a k závěru nabízí několik scén, při kterých nám skoro ukápla slza.

The Adam Project
Zdroj: Netflix

Akční scény vypadají po vizuální stránce obstojně, ale zároveň jsou extrémně nudné. Adam celý film bojuje s jedním mužským záporákem a hromadou vojáků v oblecích, jejichž identitu neznáme a které eliminuje jako na běžícím pásu. Celou dobu je přitom jasné, že mu nikdo nemůže moc ublížit, a tak jen čekáme, až boj skončí a děj se posune o malý kousek dál.

Průměrné hodnocení čtenářů
Tvé hodnocení
Jaké hodnocení bys dal ty?
Zobrazit výsledky
Skrýt výsledky
0/10
Domů
Sdílet
Diskuse