Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. března 2022 13:30
Čas čtení 0:57
Richard Balog

Čeští architekti proměnili městskou vilu z roku 1906 v moderní bydlení. Jasně odlišili nové od starého a výsledek je skvělý

Čeští architekti proměnili městskou vilu z roku 1906 v moderní bydlení. Jasně odlišili nové od starého a výsledek je skvělý
Zdroj: se svolením Petra Poláka
KULTURA ARCHITEKTURA
Uložit Uložené

Tým kolem Michaela Karneta navrhl moderní zásahy v maximálním kontrastu s původními prvky tak, aby bez funkčních kompromisů splňovaly současné standardy.

Vila 1906 – projekt z dílen ateliéru Karnet architekti se nachází v obci Dobřichovice a původně jej navrhl architekt František Buldra. První přestavbu vily dělali podle návrhů Karla Šťastného v roce 1939 a dnes vypadá lépe než kdykoli předtím díky týmu kolem Michaela Karneta.

Architekti v tomto případě jasně odlišili nové od starého. Hlavní vstup přesunuli v přízemí, díky čemuž získali více prostoru na šatní skříně i celkový pohyb ve vstupní hale. Šlo o zásadní krok pro fungování domu.

Domů
Sdílet
Diskuse