Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
28. března 2022 13:30
Čas čtení 1:23
Martin Mičuda

Premiéra prvního BMW M3 v karoserii kombi je na spadnutí, takto bude vypadat

Premiéra prvního BMW M3 v karoserii kombi je na spadnutí, takto bude vypadat
Zdroj: BMW/volně k užití
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY BMW
Uložit Uložené

Vůbec poprvé v historii německý výrobce nabídne M3 jako praktický Touring v sériovém provedení.

Možná o tom nevíš, ale už při generaci E46 si BMW pohrávalo s myšlenkou přivést na trh slavný model M3 i v karosářském provedení Touring. Nakonec se tak nestalo, a tedy vůbec poprvé v historii se M3 Touring přetaví do sériové podoby až při aktuální generaci.

Potvrdila to už před pár lety samotná značka, ale i když etablovaná karosářská provedení jako sedan či kupé a kabriolet už z nejostřejšího modelu střední třídy známe, na praktické kombi stále čekáme.

Čekání se však chýlí ke konci, protože k samotnému odhalení BMW M3 Touring by mělo dojít v nejbližší době. Nepřímo to naznačuje nejen několik zpráv z řad značky, ale aktuálně i video, v jehož závěru se pekelné kombi poodhaluje. Jeho zadní partie kasně naznačují, že žádné radikální odlišnosti nelze čekat – dobře známé křivky řady 3 kombi totiž dostanou po vzoru M3 rozšířené blatníky, sportovní nárazník s výrazným difuzorem a nakonec čtveřici koncovek výfuku.

 

BMW tak podle očekávání i v případě kombi použije stejný recept, jaký aplikovalo u modelů M3 a M4 odvozených z klasických řad 3 a 4. Přední partie jsou sice stále zahalené, řada počítačových vizualizací nezávislých grafiků však velmi trefně ilustruje to, na co se můžeme těšit.

Doporučeno
Toto Pagani je jako jednorožec ze staré školy. Má dvanáctiválec, 850 koní, sekvenční převodovku a extrémní aerodynamiku Toto Pagani je jako jednorožec ze staré školy. Má dvanáctiválec, 850 koní, sekvenční převodovku a extrémní aerodynamiku 27. listopadu 2023 14:00

Po vzoru zmíněných modelů M3 sedan a M4 kupé/kabriolet tak chystaná novinka pochopitelně dostane vertikálně orientované ledvinky, které jsou nějaký ten pátek terčem kritiky. I po našem testu M4 Coupé je však třeba uznat, že živě je toto kontroverzní řešení velmi zajímavé a perfektně ladí s agresivním nárazníkem či vystupující kapotou.

Přestože tedy BMW nové M3 Touring tají, je víceméně jasné, co lze po vizuální stránce očekávat. Jinak to není ani v případě techniky. O pohon pekelného kombi se postará dvakrát přeplňovaný třílitrový řadový benzínový šestiválec, který nabídne 375 kW/510 koní.

S největší pravděpodobností BMW pro karoserii kombi nenabídne možnost manuální převodovky ani pohon výhradně zadní nápravy. V kontextu zaměření novinky (přeci jen půjde o kombi) lze tedy očekávat výhradně osmistupňovou automatickou převodovku a pohon M xDrive, který však poskytne možnost odpojit pohon předních kol.

Domů
Sdílet
Diskuse