Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. dubna 2022 15:30
Čas čtení 3:24
Richard Balog

Dřeváky a sandály s uzavřenou špicí jsou nejžhavějším jarním trendem v obuvi

Dřeváky a sandály s uzavřenou špicí jsou nejžhavějším jarním trendem v obuvi
Zdroj: HARRESØ
MÓDA
Uložit Uložené

Výběr záleží jen na tobě, tvých preferencích a rozpočtu, se kterým jsi ochotná/ochotný pracovat.

V posledních letech jsme viděli spoustu bizarních trendů, kterým jsme se úspěšně vyhnuli. Tentokrát se pozornost milovníků módy upřela na dřeváky a sandály s uzavřenou špicí.

V rámci nejnovějších kolekcí je představily módní domy Dior, JW Anderson, Marni či Proenza Schouler. Všechny jsou přímo produkty značky Birkenstock nebo jsou inspirované vzhledem ikonických modelů z dílen německého výrobce, kterého loni koupila dceřiná firma konsorcia LVMH.

Doporučeno
Luxusní móda má řadu způsobů. Doplň svůj šatník o modely od značek MISBHV, Kenzo či Y-3 Luxusní móda má řadu způsobů. Doplň svůj šatník o modely od značek MISBHV, Kenzo či Y-3 22. března 2022 15:30

Návrháři ve strukturách známých značek se předbíhají v tom, kdo přijde s novým trendem a osloví masy klientů. Jen si vzpomeň na modely crocsů od módního domu Balenciaga, Foam Runners zpod rukou Kanyeho Westa nebo siluetu kozaček s názvem Tabi značky Maison Margiela.

Dřeváky i sandály zkombinuješ s čímkoli ze svého šatníku včetně džín, šatů i tepláků. Redaktoři magazínu Vogue je označili za „obuv pro hobity“, ale během následujících týdnů jde o skvělou volbu pro každodenní nošení.

Vybrali jsme nejzajímavější varianty. Těšit se můžeš na látkovou klasiku s logem Birkenstock za férové ​​ceny, luxusní provedení z plsti nebo kůže od Diora či Valentina i na kousky s výraznými přezkami, cvoky či barevnými kameny. Povedené modely jsou dostupné také v nabídce fast fashion řetězců typu Zara, COS, Arket a podobně. Výběr záleží jen na tobě, tvých preferencích a rozpočtu, se kterým jsi ochotná/ochotný pracovat.


Birkenstock Boston Shearling-Lined Suede Slippers – 3 650 Kč

Úvod dnešního výběru si pro sebe získal semišový pár od značky Birkenstock v černé barvě s výstelkou z umělé kožešiny. Pohodlný model za férovou cenu, který v příštích jarních týdnech určitě využiješ.

Birkenstock
Zdroj: NET-A-PORTER

Birkenstock Arizona Leather-Trimmed Canvas Sandals – 3 895 Kč

Model Arizona patří mezi nejprodávanější siluety značky Birkenstock a díky jednoduchému a snadno nositelnému designu si možná získají i tebe. V široké nabídce jsme vybrali látkovo-kožené provedení v hnědém odstínu s umělou kožešinou zevnitř. Pohodlí zajišťuje podrážka s technologií EVA, která tlumí nárazy při chůzi. K dispozici je také černá varianta za stejnou cenu.

Birkenstock
Zdroj: NET-A-PORTER

Maru Slip-On Clog – 5 480 Kč

V nabídce online obchodu The Frankie Shop jsme našli tento pár v tmavě hnědém provedení z hladké kůže. Návrhářský tým značky Maru vsadil na vyšší podrážku s vroubkováním v kombinaci s minimalistickým vzhledem, vysokým leskem a řemeslným zpracováním.

Maru
Zdroj: The Frankie Shop

ATP Atelier Spezia Suede Platform Slides – 6 815 Kč

Pokud preferuješ minimalistický styl oblékání, následující model dřeváků je jako stvořený pro tebe. Stockholmská značka ATP Atelier velmi elegantně upravila klasickou siluetu pantoflí a výsledkem je nadčasová obuv se svrškem z broušené kůže. Záběr níže ti ukáže, jak je můžeš nosit každý den.

ATP Atelier
Zdroj: NET-A-PORTER

JW Anderson Buckled Leather-Trimmed Felt Slippers – 7 910 Kč

Návrhář Jonathan Anderson vsadil na jednoduchost a udělal dobře. Sandály s uzavřenou špicí zahalil do příjemné plsti ve světle hnědém odstínu, kterou doplňuje tmavší kůže a přezka inspirovaná šperky. Samozřejmostí je tvarovaná korková stélka. Ideální volba k volným kalhotám.

JW Anderson
Zdroj: NET-A-PORTER

GIA Padded Thong Sandals x Pernille Teisbaek – 8 400 Kč

Spojení italské značky Gia Borghini a módní influencerky Pernille Teisbaek dopadlo lépe, než jsme předpokládali. Z jednotlivých návrhů nás nejvíce oslovily tyto kožené sandály s tvarovanou vložkou po vzoru Birkenstock a s netradičním vzhledem. Pokud ráda vyčníváš z davu, Padded Thong jsou správnou volbou. Cena odpovídá kvalitě a zvučnosti jmen obou stran, které se podílely na tvorbě.

GIA
Zdroj: The Frankie Shop

Birkenstock 1774 Boston Canvas & Leather-Trimmed Suede Slippers – 8 760 Kč

Dřeváky z dílen německé značky Birkenstock mají v dnešním výběru nejpočetnější zastoupení, a to z prostého důvodu – jsou ikonické a kvalitní. Tento pár má robustní podrážku s technologií EVA a typicky tvarovanou vložku. Semišový svršek doplňuje světlý látkový popruh. Čtvercová spona je odklonem od zaobleného originálu a obuvi dodala nový šmrnc. Úkolem linie Birkenstock 1774 je reinterpretovat klasické siluety a to se v tomto případě povedlo.

Birkenstock
Zdroj: NET-A-PORTER

Bottega Veneta Rubber Slippers – 9 490 Kč

Vedení italského módního domu se rozhodlo pro odlišnou cestu a v rámci letní kolekce představilo pryžovou variantu, která připomíná crocsy. V nabídce online obchodu Luisaviaroma je dostupný černý model s plnou špicí v ženských velikostech.

Bottega Veneta
Zdroj: Luisaviaroma

Proenza Schouler Forma Suede Mules – 10 345 Kč

Svou vizi o obuvi s označením mules představili i návrháři značky Proenza Schouler. Model Forma je vyrobený z měkkého semiše v Itálii a nese se na vlnách minimalismu a rafinovanosti. Světle hnědé tóny skvěle ladí s volnými tmavě modrými džíny, ale i s dlouhou sukní. Jeden z našich favoritů v dnešním výběru nejzajímavějších párů dřeváků a sandálů s uzavřenou špicí.

Proenza Schouler
Zdroj: NET-A-PORTER

Moncler Mule Slide Shoes – 14 120 Kč

Tento trend není jen pro ženy, čehož důkazem jsou mužské mules z broušené kůže od značky Moncler, které bychom přivítali i v naší sbírce. Designéři sáhli po světle hnědém provedení a detailech v kombinaci modré, bílé a červené po vzoru loga italského výrobce. Jedinou překážkou může být vysoká cena.

Moncler
Zdroj: Luisaviaroma

Birkenstock 1774 Arizona Velvet Sandals x Manolo Blahnik – 14 480 Kč

Čerstvá spolupráce mezi značkou Birkenstock a Manolem Blahnikem splnila očekávání. Jeden z nejuznávanějších ševců vsadil na výrazná barevná provedení v sametové a kožené materiálové úpravě, které doplnil o drahé kameny. Výsledek je skvělý, ale drahý.

Birkenstock
Zdroj: NET-A-PORTER

Khaite Downing Leather Mules – 18 010 Kč

V kategorii luxusních dřeváků nás zaujaly i tyto kožené krásky s plnou špicí a výraznou zlatou přezkou od newyorské značky Khaite. Vysoká cena je přímo úměrná použitým materiálům a ruční výrobě v italských dílnách. Minimalistická volba s puncem luxusu.

Khaite
Zdroj: NET-A-PORTER
Domů
Sdílet
Diskuse