Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. dubna 2022 12:30
Čas čtení 8:12
Martin Adam Pavlík

Zaprodaní otroci, kteří jdou po penězích pod nadvládou tyranského netvora. Tak označil DJ Lethal své kolegy z Limp Bizkit

Zaprodaní otroci, kteří jdou po penězích pod nadvládou tyranského netvora. Tak označil DJ Lethal své kolegy z Limp Bizkit
Zdroj: Getty Images/Kevin Mazur
HUDBA
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Američané se vrátí do Bratislavy 11. srpna, vystoupí v NTC Aréně.

Málokterá kapela dnes rozděluje lidi do dvou barikád tak jako právě Limp Bizkit. Není tajemstvím, že to je zejména v souvislosti s frontmanem Fredem Durstem. Ten je ukázkovou nafoukanou rockovou hvězdou se všemi manýry a určitě by se neztratil ani v přítomnosti Axla Rose (Guns N' Roses), Liama ​​Gallaghera (Oasis) či Chada Kroegera (Nickelback).

Na jednu stranu Američané přinesli na scénu hudebně pestrou, originální směs v podobě nesmrtelných hitů jako Break Stuff, Rollin', Boiler, My Way nebo Gold Cobra, na druhou stranu se nedala přehlédnout jejich arogance, sobeckost, kontroverzní výroky či image kariéristů, kteří pro peníze udělají cokoli. Nejednou byli označovaní i za sexisty a misogyny. Během bohaté kariéry si často znepřátelili nejen veřejnost, ale také několik hudebníků a kolegů.


Limp Bizkit jsou sví, ale přece jen sehráli ve druhé polovině 90. let a hlavně začátkem nového tisíciletí důležitou roli ve formování hudebního žánru zvaného nu metal, který chytře propojil rap s metalem. Spolu s kapelami jako Linkin Park či Korn patřili mezi ta největší jména tehdejší éry.

Dokázali se stát hvězdami s masivními prodeji a chtěli jít tak vysoko, jak jen to jde. V současnosti už sice patří spíše mezi „nostalgické kapely“, ale koncertují dodnes, přičemž jejich vystoupení stále mají nezaměnitelnou atmosféru a energii. Možná i ty se proto těšíš na jejich návrat do Bratislavy. Kapela totiž po odloženém turné nakonec vystoupí v NTC Aréně 11. srpna.



Čekání na jejich koncert si můžeš zkrátit naším článkem, ve kterém ti přiblížíme několik zajímavostí o kapele a členech, které jsi možná nevěděl. Příběhy umělců, filmařů či hudebníků jsou sice místy bizarní, ale často i nesmírně inspirativní a poutavé, proto ti je pravidelně přinášíme. Pokud chceš více profilů slavných kapel či podobných článků o různých zajímavostech z jejich života, podpoř nás a staň se členem klubu Refresher+.

1. Přijdeme si po tebe a zabijeme tě

Jsou lidé, se kterými si prostě není dobré zahrávat, ale Fredovi Durstovi je úplně jedno, co řekne, komu to řekne a také kdy. Podle MTV si však svými bezohlednými vyjádřeními udělal v roce 1999 řadu nepřátel. Fanoušky konkurenční kapely Slipknot totiž nazval bandou tlustých, ošklivých děcek. To se rozhodně nelíbilo zpěvákovi skupiny Coreymu Taylorovi.


Během jednoho koncertu proto Taylor přímo na jevišti v New Yorku Durstovi vzkázal: „Frede, možná máš spoustu peněz a je tě vidět po celém světě, ale když budeš mluvit s*ačky o našich fanoušcích, zabijeme tě.“ O rok později to zopakoval ještě hlasitěji přímo do televize během živého vysílání, když agresivně zakřičel: „Přijdeme si pro tebe a zabijeme tě.“

Taylor později v jiném rozhovoru dodal, že Durst je podle něj sice dobrý byznysmen, ale rozhodně ne dobrý umělec. V každém případě, Durst od Taylorova varování nic špatného na fanoušky Slipknotu neřekl. Bůhvíproč.

2. Od videoklipů až ke Zlatým malinám

Miluješ videoklipy ke skladbám Take a Look Around, Nookie, My Generation, Re-Arranged nebo Behind Blue Eyes, kde hraje například Halle Berry? Byl to právě Durst, kdo je kromě toho, že si v nich samozřejmě zahrál hlavní roli, i režíroval. Na režisérské židli seděl i během natáčení kultovního klipu kapely Korn k písni Falling Away from Me, jelikož je velmi dobrý přítel s frontmanem skupiny Jonathanem Davisem.


Durst režíroval pár klipů i rockové kapele Puddle of Mudd. Jeho režisérské ambice však nezůstaly jen u videoklipů. V roce 2007 debutoval celovečerním filmem Student Charlie Banks, kde si zahráli například Sebastian Stan či Jesse Eisenberg. O rok později natočil sportovní drama The Longshots, ve kterém si hlavní roli zahrál Ice Cube. Jeho třetí celovečerní film nese název The Fanatic. Režíroval ho a také k němu napsal scénář.

Velký úspěch však neměl. Na filmových anticenách Zlaté maliny byl jeho thriller nominovaný ve třech kategoriích: nejhorší film, nejhorší režisér a nejhorší herec v hlavní roli. Durst sice nominaci neproměnil, ale Travolta ano.

Wes Borland Fred Durst Limp Bizkit
Zdroj: Getty Images/KMazur/WireImage

3. Tyranský netvor

V roce 2012 došlo v kapele k rozsáhlým hádkám, což vyvrcholilo tím, že z kapely odešel jeden z členů – DJ Lethal, vlastním jménem Leors Dimants. Podle magazínu Loudwire bylo důvodem Durstovo obrovské ego. Dimants po odchodu z kapely v návalu hněvu napsal na Twitteru: „Nejsem ničí dýdžej. Nepatřím mezi ty, kteří někomu líbají zadek. Raději bych zemřel, než bych byl otrokem.“

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 112667 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jak nazval své bývalé kolegy z kapely DJ Lethal poté, co kapelu včas opustil.

  • Jaká tragédie se stala během jednoho koncertu kapely Limp Bizkit.

  • Po jakém incidentu byl zatčený frontman kapely Fred Durst.

  • Jakou částku požadoval Durst od provozovatelů webových stránek, které zveřejnily jeho podomácku vyrobené sexuální video.

  • Proč byl koncert Limp Bizkit na festivalu Woodstock v roce 1999 totální katastrofou pro organizátory.

  • Proč kytarista Wes Borland odešel z kapely.

  • Čemu se Borland věnuje kromě hraní v kapele.

  • Co říká Borland na obvinění vůči Marilynovi Mansonovi.

Domů
Sdílet
Diskuse