Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. dubna 2022 7:42
Čas čtení 0:56
Jakub Paulík TASR

Volodymyr Zelenskyj upozorňuje na další masakry jako v Buči. Civilních obětí prý může být ještě více

Volodymyr Zelenskyj upozorňuje na další masakry jako v Buči. Civilních obětí prý může být ještě více
Zdroj: TASR/AP/Rodrigo Abd
NEWS BUČA INVAZE NA UKRAJINĚ VÁLKA NA UKRAJINĚ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Město Boroďanka může být druhou Bučou. Ukrajinský prezident vyzval novináře, aby přijeli hrozivé události zdokumentovat.

Po odchodu ruských jednotek z města Buča ukrajinští vojáci a zahraniční média ve městě objevili masové hroby s osobami v civilním oblečení. Volodymyr Zelenskyj to označil za akt genocidy ze strany Ruska a upozornil, že obětí mezi civilisty v dalších městech může být „mnohem víc“ než v medializované Buči. Informuje o tom deník Euronews.

Jako příklad zmínil osvobozené město Boroďanka. Konkrétní počet mrtvých civilistů však nespecifikoval. Generální prokurátorka Ukrajiny Iryna Venediktova uvedla, že následky ruské invaze v Boroďance mohou být horší než v Buči. Města se od sebe nacházejí přibližně 23 kilometrů. „Myslím si, že o Boroďance budeme mluvit samostatně. Je o čem mluvit,“ řekla Venediktova.

Domů
Sdílet
Diskuse