Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. dubna 2022 18:30
Čas čtení 2:54
Martin Adam Pavlík

RECENZE: Furioza

RECENZE: Furioza
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX FILMY NOVÉ FILMY NA NETFLIXU TOP FILMY NA NETFLIXU
Uložit Uložené

Tak drsné krimi-drama jsi už určitě dlouho neviděl. Zapínej Netflix.

Chamtivost, sebedestrukce, ztracená láska, zrada, agrese, život na hraně a parta chlapíků, které bys nechtěl rozzlobit. Furioza tě zavede do drsného světa, kde je extrémní násilí na denním pořádku a kde se lámání kostí bere jako naprosto běžná věc. Občas někdo vytáhne také nůž či mačetu.


Snímek polského režiséra Cypriana T. Olenckiho je momentálně nejsledovanějším filmem na Netflixu v rámci Slovenska a my se nedivíme. Jde totiž o napínavou a pořádně krvavou jízdu, která tě okamžitě vtáhne a už nepustí. A že má téměř dvě a půl hodiny? Neboj se, nudit se zaručeně nebudeš. Budeš totiž nabitý adrenalinem podobně jako postavy během soubojů.

Furioza
Zdroj: Netflix

Svět s odlišnými pravidly, který není černobílý

Pokud tě vždy zajímalo, proč se parta chlapíků reprezentující nějaký fotbalový klub dobrovolně chodí bít na předem dohodnutá místa, přičemž se během toho může stát skutečně cokoli, Furioza ti nenabídne odpověď. V tomto směru jde více do hloubky například starší snímek Green Street Hooligans (2005) od Lexiho Alexandera. 


Olencki příliš nezkoumá mentalitu machistů s přebytkem testosteronu. Bere je prostě takové, jací jsou. „Jen“ je pozoruje. Aniž by je oslavoval nebo odsuzoval. Zastává pozici nestranného diváka a vlastně dělá dobře, protože všechno ostatní nechává na nás. My jsme pozorovateli, kteří si budou během sledování klást mnoho otázek a ne vždy budou příjemné.

Průměrné hodnocení čtenářů
Tvé hodnocení
Jaké hodnocení bys dal ty?
Zobrazit výsledky
Skrýt výsledky
0/10
Domů
Sdílet
Diskuse