Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. dubna 2022 14:44
Čas čtení 0:58
Martin Adam Pavlík

Video, na kterém ukrajinská matka našla svého mrtvého syna, je ta nejstrašnější věc, jakou kdy Volodymyr Zelenskyj viděl

Video, na kterém ukrajinská matka našla svého mrtvého syna, je ta nejstrašnější věc, jakou kdy Volodymyr Zelenskyj viděl
Zdroj: TASR/AP
NEWS UKRAJINA VÁLKA NA UKRAJINĚ VOLODYMYR ZELENSKYJ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Zároveň ale řekl, že při sledování videí, jako je toto, musí oddělit svůj úkol vládnout od osobního života.

Válka na Ukrajině s sebou přináší obrovská zvěrstva a tragédie, které jsou často zachyceny na fotoaparát či kameru. Jedním z nich bylo video, na kterém žena identifikovala svého mrtvého syna. V rozhovoru pro CNN na něj reagoval i ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, přičemž prozradil, že jde o tu nejstrašnější věc, jakou kdy v životě viděl.

Video plačící Ukrajinky, která se zhroutila poté, co viděla tělo svého mrtvého syna ve studni, ho prý šokovalo. „Dívám se na to v první řadě jako otec. Tak moc to bolí. Je to tragédie. Je to utrpení. Nedokáži si představit rozsah utrpení těchto lidí, této ženy. Je to rodinná tragédie,“ řekl Zelenskyj.

„Je to katastrofa. Jsou to sny a život, který jste právě ztratili. Žijeme pro naše děti, to je pravda. Děti jsou to nejlepší, co nám Bůh dal,“ dodal. Zároveň však řekl, že při sledování videí, jako je toto, musí oddělit svůj úkol vládnout od osobního života. 

„Nemohu se na to dívat jako otec jen proto, že všechno, co po tomhle chcete, je pomsta a zabíjení. Musím to sledovat jako prezident státu, kde mnoho lidí zemřelo a ztratilo své blízké,“ řekl dále. Matka na videu našla syna ve vesnici Buzova nedaleko Kyjeva. 

Doporučeno
Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá 12. dubna 2024 11:27

Zelenskyj už začátkem dubna upozornil na různá místa, kde o život přišlo několik civilistů. Podle něj jde o akt genocidy ze strany Ruska. Kromě masakru v Buči zároveň zmínil například osvobozené město Boroďanka. Ukrajinský prezident v rozhovoru rovněž zdůraznil, že jedinou cestou, jak toto všechno zastavit, je mír.

Domů
Sdílet
Diskuse