Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. dubna 2022 7:51
Čas čtení 1:06
Tereza Šnajdrová

Netflix poprvé po 10 letech ztratil předplatitele. Oproti začátku roku jich má o 200 tisíc méně

Netflix poprvé po 10 letech ztratil předplatitele. Oproti začátku roku jich má o 200 tisíc méně
Zdroj: Unsplash/freestocks/volně k použití
NEWS NETFLIX
Uložit Uložené

Streamovací platforma Netflix se potýká s problémy. Poprvé za posledních 10 let ztrácí předplatitele. Oproti začátku roku jich má o 200 tisíc méně. Celkem o 700 tisíc předplatitelů Netflix přišel v Rusku, kde svoji službu zablokoval.

Ačkoliv patří streamovací platforma Netflix mezi lídry ve svém oboru, zdá se, i ona se potýká s problémy a poklesem hodnoty svých akcií. Za první tři měsíce letošního roku přišla poprvé za posledních 10 let o předplatitele, kterých je oproti začátku roku o 200 tisíc méně. Celkem 700 tisíc platících zákazníků Netflix ztratil, když své služby pozastavil v Rusku, informuje BBC a Slashdot.

Doporučeno
Vyšehrad boří návštěvnost českých kin. O víkendu ho vidělo 173 tisíc diváků Vyšehrad boří návštěvnost českých kin. O víkendu ho vidělo 173 tisíc diváků 19. dubna 2022 21:08

Z Netflixu začali lidé odcházet poté, co společnost v reakci na odchod z Ruska zvýšila na vybraných trzích včetně Spojených států a Velké Británie poplatky za své služby. Podle Netflixu není současný úbytek předplatitelů konečný a firma očekává, že do konce července by od ní mohly odejít až 2 miliony diváků. Společnost se chce totiž mimo jiné v následujících měsících zaměřit i na kontrolu sdílených účtů, což se uživatelům příliš nelíbí. 

Růst našich tržeb se značně zpomalil. Když vezmeme v potaz domácnosti, které sdílejí jeden účet a přičteme konkurenci, tak se dostáváme do minusových čísel,“ stojí v prohlášení, podle kterého společnost naposledy přišla o předplatitele v říjnu roku 2011.


O 700 tisíc zákazníků přišel Netflix také v Rusku, kde sám pozastavil své služby kvůli válce na Ukrajině. V USA a Kanadě pak jeho odběr pozastavilo dalších 600 tisíc lidí, a to v reakci na zvýšení ceny. Lidé po celém světě se obávají ekonomické krize a rušení předplatného se netýká pouze Netflixu, ale i dalších služeb.

Mohlo by tě zajímat:
Jak se vyvíjely hranice Česka od roku 626 do současnosti? Video ukazuje rozpad a vznik území v průběhu let
Dva ruší vojáci oslavovali narozeniny svého „kolegy a kamaráda“ Adolfa Hitlera
Pražané si za plyn opět připlatí. V červnu se jim zdraží v průměru o třetinu
Domů
Sdílet
Diskuse