Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. dubna 2022 9:30
Čas čtení 5:54
Martin Adam Pavlík

VYSVĚTLUJEME: Jak to, že se Johnny Depp a Amber Heard znovu soudí, jak dlouho bude jednání trvat a co zásadního řekli svědci?

VYSVĚTLUJEME: Jak to, že se Johnny Depp a Amber Heard znovu soudí, jak dlouho bude jednání trvat a co zásadního řekli svědci?
Zdroj: Getty Images/Karwai Tang/WireImage
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Herec se snaží očistit své jméno, tentokrát však ne u britského, ale u amerického soudu.

Během toho, co se soudili poprvé, vyplulo na povrch mnoho špíny, která šokovala i znechutila veřejnost. Před porotou v Británii zazněly detaily ze soukromého života, které většinou zůstávají za dveřmi ložnice, ale také hrůzostrašná obvinění o domácím násilí z obou stran.

Johnny Depp a Amber Heard se znovu setkávají tváří v tvář před soudem a neplánují si nic darovat. Oba jsou pod přísahou, ale jeden z nich lže. Kdo vyhraje tentokrát? V rozsáhlém přehledu jejich vztahu a soudního sporu, jsme tě informovali o tom, že slavný herec nakonec pohořel u britského nejvyššího soudu a byl tak pravomocně označený za násilníka.

Johnny Depp
Zdroj: Getty Images/Rich Fury

Šance očistit si jméno a získat zpět vše ztracené

Jelikož Depp rozhodně nebyl s rozsudkem spokojený a stále si stojí za tím, že jeho exmanželka lže a předložila falešné důkazy, podařilo se mu dohnat ji opět před soud. Tentokrát však v Americe. Žaluje ji za pomluvu a urážku na cti, konkrétně za článek zveřejněný ve Washington Postu. Jednání ve Virginii trvá už týden a vypadá to tak, že stále je co objevovat a příběh zdaleka nekončí.

Noví svědci, nová odtajněná tajemství... Proces by měl trvat ještě šest týdnů, a jak uvádí Sky News, vypovídat by měli například i herci James Franco, Paul Bettany či dokonce Elon Musk. Proč však chce Depp znovu otevírat staré bolestivé a ještě nezahojené, naopak hnisající rány nejen před porotou, ale prakticky před celým světem?


Je to prosté. Pokud by totiž tento soud vyhrál, Amber Heard by mu musela zaplatit 50 milionů dolarů. V první řadě má však šanci očistit své jméno a získat zpět to, co ztratil. A že toho není málo. Přestože mu fanoušci vyjádřili podporu, Hollywood se k němu otočil zády, zaúřadovala cancel culture.

Ještě i značka Dior, která si dovolila s Deppem neukončit spolupráci, čelila kritice. Herec přišel kvůli obvinění exmanželky například o roli Jacka Sparrowa v mimořádně úspěšné filmové sérii Piráti z Karibiku, ale také o roli Gellerta Grindelwalda ve filmové sérii Fantastická zvířata, kterou napsala J. K. Rowling.

Amber Heard | Amber Heardová
Zdroj: Getty Images/Stephane Cardinale – Corbis/Corbis

V dětství ho týrala matka

Pokud by Depp soud vyhrál, karta by se mohla obrátit. Bude však muset dokázat, že Amber Heard ho křivě obvinila například z toho, že jí způsobil monokl, zlomil nos a roztrhl ret. Pojďme se podívat na to, kdo už v nejnovějším líčení vypověděl před porotou u obvodního soudu ve Fairfaxu a co zásadní dosud zaznělo.

Jak píše BBC, Johnny Depp přiblížil porotě například to, jak lidé v jeho okolí změnili svůj postoj vůči němu poté, co Heard zveřejnila článek, kde ho obvinila z fyzického násilí.

Podle něj její lživá tvrzení měla obrovské následky a ovlivnila nejen jeho kariéru, ale i jeho děti a to, jak se k nim chovali ve škole. Herečka podle Deppa podala hrou na oběť „nejlepší výkon svého života“. Už po několikáté zopakoval, že nikdy žádnou ženu neudeřil.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 113775 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Čeho byla svědkem Deppova sestra Christi Dembrowski během jeho manželství s Amber Heard.
  • Jak údajně vyhrožovala Amber Heard Johnnymu Deppovi.
  • Co u soudu prozradil Deppův osobní strážce Sean Bett.
  • Proč údajně Amber Heard plivla do tváře své bývalé asistentce a co všechno jí herečka prozradila.
  • Co napsal Johnny Depp o Amber Heard svému lékaři Davidu Kipperovi.
  • Kolik svědků by mělo odhadem svědčit v nejbližších týdnech u soudu a proč jsou mezi nimi i James Franco a Elon Musk.
Zpět
Sdílet
Diskuse