Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. dubna 2022 19:30
Čas čtení 4:57
Adam Novosad

Tajemné podzemní tunely oceláren Azovstal v Mariupolu vydrží výbuch atomové bomby. Proč Rusové nemohou obrovský komplex dobýt?

ZAJÍMAVOSTI RUSKO UKRAJINA VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Ocelárny Azovstal v Mariupolu jsou plné nekonečných chodeb, ve kterých ruská armáda nemá proti ukrajinským obráncům šanci.

„Jsme obklíčeni, bombardují nás vším, co mají k dispozici,“ říká ukrajinský voják Gasim, který zůstává ukryt v obrovském průmyslovém komplexu Azovstal na pobřeží města Mariupol.

Rozsáhlý komplex do těchto chvil ukrývá tisíce ukrajinských vojáků, kteří odmítli kapitulovat a do Moskvy vzkázali, že budou proti okupantům bojovat do posledního dechu. Společně s vojáky se v Azovstalu ukrývá více než tisíc civilistů, kterým Rusové dodnes odmítli umožnit komplex opustit přes humanitární koridory.

Doporučeno
Toto je čečenský diktátor Ramzan Kadyrov. Nechává mučit gaye, je závislý na Tiktoku a peníze od Putina utrácí za Lamborghini Toto je čečenský diktátor Ramzan Kadyrov. Nechává mučit gaye, je závislý na Tiktoku a peníze od Putina utrácí za Lamborghini 13. dubna 2022 14:30

Když se poslední obránci Mariupolu odmítli vzdát, ruská armáda zvolila taktiku totální destrukce města společně s ocelárnami. „Čekáme na překvapení z Ruska... Třítunové bomby padající z oblohy. Řekli nám, že to srovnáme se zemí. Podplukovník přišel a řekl, že ten výbuch budeme cítit a slyšet. Představ si tu tlakovou vlnu,“ rozplýval se ruský voják v uniklém telefonátu domů, který zveřejnili Ukrajinci. 

Jak je možné, že se v ocelárnách Azovstal do dnešních dnů dokáží schovávat ukrajinští vojáci, kteří nejenže tráví čas zalezlí v podzemních chodbách, ale ruské armádě stále způsobují značné škody a ztráty? Ukrajinci po roce 2014 věděli, že Azovstal bude v otevřené válce klíčovým místem, a tak se na invazi v Mariupolu dobře připravili.

ukrajina
Zdroj: Twitter/NCherkasy

Ocelárny ukrývají tunely, které vydrží výbuch atomové bomby

Domů
Sdílet
Diskuse