Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. dubna 2022 12:18
Čas čtení 1:18
Adam Novosad TASR

Zmizení Madeleine McCann se rozuzluje. Prokuratura označila sexuálního násilníka z Německa za hlavního podezřelého

Zmizení Madeleine McCann se rozuzluje. Prokuratura označila sexuálního násilníka z Německa za hlavního podezřelého
Zdroj: TASR/AP
NEWS MADELEINE MCCANN ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Zmizení Madeleine McCannové mohl mít na svědomí německý občas odsouzený v minulosti za sexuální útok, oficiálně oznámila portugalská prokuratura.

Německý občan byl prohlášen za oficiálně podezřelého v případě zmizení britské holčičky Madeleine McCann, k níž došlo před 15 lety v Portugalsku, oznámila ve čtvrtek portugalská prokuratura. Informuje o tom DW a Sky News.

Madeleine zmizela z dovolenkového apartmánu svých rodičů v portugalském letovisku Praia da Luz 3. května 2007 – jen několik dní před svými čtvrtými narozeninami. Případ vyvolal bezprecedentní mezinárodní hon na pachatele. Její rodiče si ji loni připomněli v den, kdy měla oslavit své 18. narozeniny.

Doporučeno
Madeleine McCann zmizela beze stopy před 12 lety. Nezvěstná holčička vyvolala mediální šílenství, které ničí životy jejím blízkým Madeleine McCann zmizela beze stopy před 12 lety. Nezvěstná holčička vyvolala mediální šílenství, které ničí životy jejím blízkým 7. srpna 2019 17:13

Prokuratura v portugalském městě Portimao upřesnila, že muž, jehož identita nebyla zveřejněna, byl za oficiálně podezřelého v tomto případě prohlášen tento týden ve středu.

Podle medializovaných informací by mělo jít o Němce identifikovaného jako Christian B., který mezi lety 1995 až 2007 žil právě v portugalské provincii Algarve, kde Madeleine zmizela. Christian B. se podle policie v tomto období živil pochybnými aktivitami, které zahrnovaly vloupání do hotelových pokojů či apartmánů.

Německá policie v roce 2020 odhalila, že v případě podezřelého jde o sexuálního delikventa, který již byl v Německu za mřížemi za znásilnění v letovisku Praia de Luz v roce 2005. On sám však jakékoli propojení se zmizením britské dívky odmítá.

Policie v Německu se domnívá, že Madeleine unesl a usmrtil právě on, ale dosud vůči němu nebyla vznesena oficiální obvinění. Portugalská prokuratura potvrdila, že za oficiálního podezřelého byl muž vyhlášen díky spolupráci s Německem, avšak aktuálně není obviněn z žádného trestného činu souvisejícího se zmizením dívky. 

Doporučeno
Na legionellu zemřelo v Polsku již 16 lidí. Nemoc se vyskytuje v důležitém vojenském uzlu na hranicích s Ukrajinou Na legionellu zemřelo v Polsku již 16 lidí. Nemoc se vyskytuje v důležitém vojenském uzlu na hranicích s Ukrajinou 31. srpna 2023 10:52

Tělo unesené Madeleine se ani přes rozsáhlé vyšetřování, které vedla britská i portugalská policie, nikdy nenašlo. Policie v Portugalsku případ v roce 2008 nejprve uzavřela bez hmatatelného výsledku.

V roce 2013 vyšetřování znovu spustila, když podle ní „vyšly najevo nové náznaky“ toho, co se v osudný den odehrálo. Od té doby probíhá vyšetřování ve spolupráci s britskými a německými úřady, které převzaly roli nejaktivnější složky pátrání. 

Domů
Sdílet
Diskuse