Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. dubna 2022 11:09
Čas čtení 0:52
Martin Adam Pavlík

Bývalý tenista Boris Becker půjde za mříže. „Jeho pověst je v troskách,“ tvrdí právník

Bývalý tenista Boris Becker půjde za mříže. „Jeho pověst je v troskách,“ tvrdí právník
Zdroj: TASR/AP/Dave Caulkin
ZAJÍMAVOSTI TENIS ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Odsoudili ho na 2 a půl roku.

Legendární bývalý tenista či trenér Novaka Djokoviće, Boris Becker, půjde za mříže, informují Sky News a BBC. 54letého bývalého tenistu odsoudili na 2 a půl roku. Němec svůj první titul získal v 17 letech jako vítěz dvouhry na Wimbledonu. Později na stejném místě bodoval ještě několikrát, stejně jako na Australian Open či US Open.


V roce 2017 Becker oznámil bankrot, přičemž věřitelům dluží téměř 50 milionů liber za nesplacenou půjčku ve výši více než 3 miliony liber na svou nemovitost na španělské Mallorce. Začátkem tohoto měsíce byl uznán vinným z převodu statisíců ze svého podnikatelského účtu na jiné a z nepřiznání nemovitosti v jeho rodném městě Leimen v Německu.

Novak Djoković Boris Becker
Zdroj: TASR/AP/Ben Curtis

Sky News připomíná, že bývalá světová jednička mezi muži byla odsouzena i za to, že skrývala bankovní půjčku téměř 700 000 liber a 75 000 akcií v technologické firmě. Následovalo soudní řízení u soudu Southwark Crown Court v centru Londýna o obviněních podle zákona o platební neschopnosti. Obvinili ho, že skrýval majetek v hodnotě milionů liber včetně dvou wimbledonských trofejí, aby se vyhnul splacení svých dluhů.


Podle Beckerova advokáta Jonathana Laidlawa si už bývalý tenista nebude moci najít práci a po příchodu z vězení bude muset spoléhat na charitu jiných. „Tato jednání zcela zničila jeho kariéru a zničila jakoukoli další perspektivu výdělku. Jeho pověst je v troskách,“ řekl Laidlaw.

Boris Becker
Zdroj: TASR/AP/Frank Augstein
Domů
Sdílet
Diskuse