Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. května 2022 7:00
Čas čtení 3:47
Tereza Patočková

Jak si vydělávají Češi na TikToku? Rozebrali jsme platební systém jedné z největších sociálních sítí

Jak si vydělávají Češi na TikToku? Rozebrali jsme platební systém jedné z největších sociálních sítí
Zdroj: Pixabay/Antonbe/na voľné použitie
NEWS TIKTOK
Uložit Uložené

Češi, kteří se živí TikTokem si týdně přijdou i na desítky tisíc korun. Rozebíráme, jak funguje monetizace obsahu na jedné z největších sociálních sítí, na které jsou převážně mladí lidé.

Uživatelé, kterým již bylo 18 a mají více než tisíc followerů, si mohou na sociální síti vydělávat. Funguje to tak, že jim jiní uživatelé platí za obsah, který pro ně na živých streamech vytvářejí. 

Veškeré transakce na TikToku probíhají za pomoci „in app currency,” neboli vlastní měnou, kterou si aplikace vytvoří a uživatelé si ji nakupují za opravdové peníze. In app currency na TikToku jsou mince, které se jmenují TikTok coins. Poté, co si je uživatelé nakupují za skutečné peníze, jimi tvůrcům obsahu přispívají během jejich živých vysílání. Této transakci se říká „donate”.

V praxi to funguje tak, že během sledování živého vysílání může uživatel za TikTok coiny koupit libovolné emoji či animaci a tvůrci ji zaslat. Všichni sledující pak na obrazovce vidí, kdo poslal jakou animaci a kolik stála. Emoji či animace mají různé hodnoty od jednoho coinu, který aktuálně stojí 0,33 korun až po takové, které stojí desítky tisíc českých korun.

Hodnota jednoho coinu se však stále mění a cena, kterou uživatel zaplatí za jeden coin dnes už další den nemusí platit. TikTok měna se také nedá vrátit nebo vyměnit zpět na reálné peníze. Animace mají různou podobu, může to být smajlík, ale také filtr brýlí či animace auta. Každá animace má svou hodnotu a čím je dražší, tím je propracovanější.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 114358 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse