Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. května 2022 17:51
Čas čtení 1:06
Tereza Šnajdrová

Ministr Válek jel v autě nepřipoutaný. Za chybu se omluvil a finančně přispěje do fondu obětí dopravních nehod

Ministr Válek jel v autě nepřipoutaný. Za chybu se omluvil a finančně přispěje do fondu obětí dopravních nehod
Zdroj: Účet ministra zdravotnictví/volně k užití
NEWS VLASTIMIL VÁLEK
Uložit Uložené

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) uveřejnil v pondělí ráno na sociálních sítích fotografii, na níž seděl nepřipoutaný v jedoucím autě. Za svoji chybu se následně omluvil a slíbil, že finančně přispěje do fondu obětí dopravních nehod.

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) vyjel v pondělí 2. května na svoji první služební cestu do zahraničí, na níž se také vyfotil a snímek uveřejnil na sociálních sítích. V tu chvíli jej však začali mnozí kritizovat, neboť seděl v jedoucím autě na zadních sedadlech nepřipoutaný. Za chybu se Válek na Twitteru omluvil a slíbil, že finančně přispěje do fondu Českého sdružení obětí dopravních nehod.

Doporučeno
Vyzkoušej si maturitní zkoušku z matematiky. Máme k dispozici zadání letošní zkoušky Vyzkoušej si maturitní zkoušku z matematiky. Máme k dispozici zadání letošní zkoušky 2. května 2022 14:43

Má první zahraniční cesta míří na Slovensko za tamním ministrem zdravotnictví. Řešit budeme hlavní témata dnešní doby. Spolupráci v oblasti zdravotnických záchranných služeb, zvládání pandemie covid-19, uprchlickou vlnu po útoku Ruska na Ukrajinu,“ napsal v pondělí ráno na Twitteru ministr zdravotnictví a přihodil fotku, na níž jede v autě nepřipoutaný.

Mnozí uživatelé začali ihned Vlastimila Válka (TOP 09) kritizovat, že nejde společnosti příkladem, ale jezdí nepřipoutaný, i když na zadních sedadlech. Šéf resortu proto příspěvek během pár chvil smazal, ale nyní se za něj omluvil. 

„(...)Člověk má být připoutaný. Případnou pokutu jsem připraven uhradit. Zároveň finančně přispěji do fondu Českého sdružení obětí dopravních nehod. Omlouvám se,“ tweetnul Válek. 

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) není jediným politikem, který na sociálních sítích upozornil na své pochybení. Minulý rok v únoru čelila podobné kauze bývalá ministryně financí Alena Schillerová (ANO), která na sociálních sítích též zveřejnila video z jízdy, na němž nebyla připoutaná

Bývalý premiér Andrej Babiš (ANO) byl zase osočován, že během řízení nedával pozor, koukal do telefonu a natáčel video.

Doporučeno
Schillerová zaplatila pokutu 1500 korun za to, že jela na kontrolu respirátorů bez pásů Schillerová zaplatila pokutu 1500 korun za to, že jela na kontrolu respirátorů bez pásů 28. února 2021 10:45
Domů
Sdílet
Diskuse