Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. května 2022 11:30
Čas čtení 2:43
Daniel Mikolášik

Met Gala 2022: Toto jsou nejlepší outfity slavných osobností

Met Gala 2022: Toto jsou nejlepší outfity slavných osobností
Zdroj: Kevin Mazur/MG22/Getty Images for The Met Museum/Vogue
MÓDA MÓDA OUTFITY ZNÁMÝCH TVÁŘÍ
Uložit Uložené

Šéfredaktorka Vogue Anna Wintour, která každý rok vymýšlí téma galavečera, hostům vzkázala, aby se oblékli do tzv. gilded glamour a ztělesnili vznešenost.

Každoročně se konající charitativní událost Met Gala je poctou světové módě a mluví se o ní jako o největším módním svátku roku. V newyorském Metropolitním muzeu umění se opět předvedly ty největší celebrity, které na červeném koberci předváděly to nejlepší ze svých šatníků.

Název letošního tématu zněl jasně: „V Americe: antologie módy“ a je pokračováním dvoudílné série, která začala již minulý rok. Téma mělo odkazovat na přeměny americké módy v čase.

Šéfredaktorka Vogue Anna Wintour, která každý rok vymýšlí téma galavečera, účastníkům vzkázala, aby se oblékli do tzv. gilded glamour a ztělesnili tak vznešenost. Gilded age (pozlacený věk) trval od roku 1870 do roku 1890. Tento termín vytvořil spisovatel Mark Twain a označuje období prosperity, industrializace a růstu.

Pojďme se tedy společně podívat na ty nejlepší outfity z červeného koberce na Met Gala 2022.

Doporučeno
Toto je 8 nejlepších second handů v Praze. Koupíš v nich kousky od Louis Vuitton i trička za 30 korun Toto je 8 nejlepších second handů v Praze. Koupíš v nich kousky od Louis Vuitton i trička za 30 korun 1. května 2022 7:00

Jak to dopadne, když smícháš streetwear s houte couture? Výsledek měla na sobě Kylie Jenner v podobě off-white bílých masivních šatů se závojem a kšiltovkou otočenou dozadu.

Kylie Jenner
Zdroj: Getty Images/Gotham

Kim Kardashian a komik Pete Davidson svůj vztah před veřejností už netají a objevili se spolu i na červeném koberci. Zatímco Pete vsadil na klasiku v podobě černého smokingu a slunečních brýlí z dílny značky Dior, jedna z nejznámějších influencerek vytáhla vintage šaty Boba Mackieho, které měla v roce 1962 Marilyn Monroe, když v nich zpívala prezidentovi Johnu F. Kennedymu na jeho narozeniny.

Kim Kardashian
Zdroj: Getty Images/Gotham

Billie Eilish patří k hrstce hostů, kteří pochopili téma dokonale. Předvedla korzetovou róbu od módního domu Gucci v barvě šampaňského, doplněnou o krajkové rukávy a květinový detail na dekoltu.

Billie Eilish
Zdroj: Getty Images/Taylor Hill

Nicki Minaj lákala pozornost objektivů nejen v souvislosti se svým hlubokým výstřihem, ale především s ohledem na precizní práci Riccarda Tisciho na její černé latexové róbě z dílny Burberry.

Nicki MinajMet Gala 2022
Zdroj: Handout/Burberry via Getty Images

Zdá se ti, že vidíš naklonovaného Jareda Leta? Nejsi daleko od pravdy, právě tohoto efektu chtěl zpěvák docílit po boku kreativního ředitele italského módního domu Gucci Alessandra Micheleho. Jaké značky je jejich róba, asi nemusíme dodávat.

Alessandro MicheleJared Leto
Zdroj: Getty Images/Jeff Kravitz/Filmmagic

Zřejmě největší vlečku na červeném koberci předvedla Kendall Jenner, která se ukázala v poměrně vyzývavé róbě značky Prada s prosvítajícími bradavkami.

Kendall JennerMet Gala 2022
Zdroj: Getty Images/John Shearer

Majitel Tesly či SpaceX a nový majitel Twitteru Elon Musk přišel na největší módní událost po boku své matky Maye v tradičním smokingu a motýlkem. Maye Musk se zase předvedla v bordó sametových šatech s doplňky značky Dior.

Elon MuskMet Gala 2022
Zdroj: Getty Images/Taylor Hill

Pokud by se předávala cena za nejbláznivější mužský outfit, je dost možné, že by ji získal záhadný samozvaný módní závislák Fredrik Robertsson v unikátní róbě od holandské návrhářky Iris Van Herpen. Designéra si vícero fotografů, médií či uživatelů sociálních sítí spletlo s Jaredem Letem, v důsledku čehož si získal velkou pozornost. A tak když si teď jeho jméno zadáš do Googlu, objeví se ti spousta článků s titulkem: Kdo je vlastně Fredrik Robertsson?

Fredrik Robertsson
Zdroj: Getty Images/John Shearer

Něco mezi šaty a péřovou zimní bundou. Modelka Gigi Hadid předvedla masivní bordó róbu od značky Versace, se kterou se jí sice velmi těžko pohybovalo, v důsledku čehož si vršek musela nakonec svléknout, ale minimálně si jí získala srdce mnoha módních nadšenců.

Gigi HadidMet Gala 2022
Zdroj: Getty Images/Taylor Hill

Na červeném koberci se objevila také Cardi B, která se předvedla ve zlaté róbě z dílny módního domu Versace. Ta působila dojmem, jako by designéři místo látky použili při jejím šití zlaté náhrdelníky s ikonickou medúzou.

Cardi B Met Gala 2022
Zdroj: Getty Images/Taylor Hill

Gunna předvedl jeden z nejoriginálnějších módních doplňků v podobě kabelky ve tvaru třpytícího se černého jezevčíka ve smokingu. Černý oblek nasadil i raper, který byl ozvláštněn zlatými detaily ve tvaru révy a dlouhým kabátem přišitým na ramena saka.

Gunna
Zdroj: Getty Images/Mike Coppola

Elegantní a čistá móda v podání Hailey Bieber a její róby z dílny Saint Laurent

Hailey BieberMet Gala 2022
Zdroj: Getty Images/John Shearer

Toto není Lara Croft z herní série, ale Irina Shayk oděná do koženého kompletu od Burberry. Musíme dodat, že vypadá famózně.

Irina Shayk
Zdroj: Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Met Museum/Vogue

Přestože jsme u rappera Kid Cudiho v posledních letech zvyklí na mnohem výstřednější kousky, tentokrát zvolil jednodušší knížecí smoking s pláštěm z dílny francouzského luxusního domu Kenzo a se třpytkami kolem očí.

Kid CudiMet Gala 2022
Zdroj: Cindy Ord/MG22/Getty Images for The Met Museum/Vogue

Future si chránil své horní a dolní dýchací cesty i přesto, že opatření nařizující roušky v interiéru už neplatí. Svou třpytivou černou masku se zuby ve tvaru lebky sladil s černým smokingem, se šortkami a se třpytivými stříbrnými rukavicemi. Slovy básníka: „Mask on, f**k it, mask off.“

Future
Zdroj: Getty Images/Jeff Kravitz/FilmMagic
Domů
Sdílet
Diskuse