Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. května 2022 10:30
Čas čtení 1:12
Dominik Vetrák

Tip na seriál: We Own This City (HBO Max)

FILMY A SERIÁLY HBO MAX HBO SERIÁLY NOVÉ SERIÁLY
Uložit Uložené

Po dvou epizodách jsme toho názoru, že seriál We Own This City stojí za zhlédnutí.

HBO na své streamovací službě HBO Max právě vysílá minisérii We Own This City. Z plánovaných šesti částí jsme zatím viděli první dvě. HBO natočilo seriál podle knihy We Own This City: A True Story of Crime, Cops and Corruption od reportéra Justina Fentona z amerického města Baltimore.

Ve městě působila v roce 2017 speciální jednotka s názvem Gun Trace Task Force. Jejím cílem bylo dostat z ulic zbraně a drogové dealery, ale politické tlaky způsobily, že začala zatýkat i nevinné lidi. Postupně to přerostlo až do bodu, kdy policisté zatýkali Afroameričany už i za to, že kráčeli po ulici, a neměli problém jim ani fyzicky ubližovat.

Na některé z policistů si jejich oběti stěžovaly. Policisté však plnili kvóty nadřízených, a proto je ze sboru nemohli vyloučit.

We Own This City
Zdroj: HBO Max

Seriál We Own This City zobrazuje situaci očima vyšetřovatelů, úředníků, samotných policistů a jejich obětí. Události seriálu sledujeme zejména formou flashbacků, když se během výpovědí vinných policistů dozvídáme, co všechno dělali.

Doporučeno
KVÍZ: Znáš dobře filmy a seriály z vodního a vodáckého prostředí? KVÍZ: Znáš dobře filmy a seriály z vodního a vodáckého prostředí? 22. března 2024 8:00

Seriál se atmosférou podobá The Wire. Oba totiž vytvořil scénárista a tvůrce David Simon. We Own This City však zobrazuje příběh podle skutečných událostí, zatímco události The Wire byly vymyšleny (v některých případech i inspirovány skutečností).

We Own This City
Zdroj: HBO Max

Celou minisérii režíroval Reinaldo Marcus Green (King Richard), díky čemuž má ucelený a jednotný vizuál. První části se věnovaly zejména vyšetřování zločinů v policii a neobsahovaly mnoho akce. Pokud tě však baví „příběhy zpoza opony“, pravděpodobně se ti bude líbit.

Hlavní postavu, seržanta Wayna Jenkinse, hraje Jon Bernthal (Punisher), který role drsných chlapů zvládá nesmírně dobře. Možná je poněkud stereotypní vidět ho v prakticky stejné roli již po několikáté, ale má s tím už takové zkušenosti, že kvalitu seriálu zvyšuje už jen svou přítomností.

We Own This City
Zdroj: HBO Max

Vrátilo se také několik herců ze seriálu The Wire, což působí příjemně nostalgicky. Skvělé herecké výkony podporuje dobrá režie, která ve vhodných chvílích přeskakuje mezi dějovými liniemi.

Domů
Sdílet
Diskuse