Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. května 2022 11:30
Čas čtení 7:14
Vojtěch Vanda

Chtěl být zpěvák a DJ, místo toho produkuje tracky českým rapovým hvězdám. Tréma je můj největší nepřítel, říká Bloodflow

Chtěl být zpěvák a DJ, místo toho produkuje tracky českým rapovým hvězdám. Tréma je můj největší nepřítel, říká Bloodflow
Zdroj: Adam Karibašič
HUDBA ČESKÝ RAP FRESH BEATS RAP
Uložit Uložené

Máme tady nový seriál. Jak se zdá, producenti váš zajímají. Je tedy čas vám představit jejich příběhy.

Příběhy mladých lyriků tě baví, s tím už máme zkušenost. Seriál FRESH RAP je tady už více než rok a za tu doby jsme představili řadu lidí, jejichž rap brzy ovládne alespoň streamovací platformy (když jsou na tom tuzemská rádia tak, jak jsou). Co nás ale potěšilo dál, byl zájem o poslední díl, v němž nevystupoval rapper, nýbrž producent.

To pro nás bylo impulsem podívat se na rapovou kulturu další perspektivou. Známe příběhy lidí, jejichž hudební talent doprovází vyřčené fráze tuzemských rapových umělců? Odpověď je: ani moc ne. Sem tam se něco zaslechne, občas někoho uvidíš ve story, ale obecně platí, že konkrétně z hypu, který vznikne s úspěšným singlem nebo deskou a který je klíčový, vytěží pozornost spíše osoba za mikrofonem.

Proto přivítej FRESH BEATS. V pořadí třetí seriál, který ti představuje objevené i neobjevené perspektivy českého rapu. Rádi bychom jednou měsíčně představili producenta, beatmakera, hudebníka – říkej mu, jak chceš – jehož jméno se v popisku obvykle objevuje za notoricky známým „prod. by“. Nultý díl otevřel rainer, v tom následujícím se přesuneme trochu více na západ.

FRESH RAP je seriál, který ti již déle než rok představuje ty nejzajímavější mladé rapové interprety z celého Česka. Pokud máš zájem si přečíst stories šestnácti rapových osobností, jejichž kariéry brzo zasáhnou (pokud ještě nezasáhly) i tvé uši, klikni sem.

K tomu jsme nedávno začali vydávat i týdenní updaty k tomu, co nového se děje u českých rapových person na come-upu. Takže pokud ještě nesleduješ FRESH RELEASE, klikni sem.
Doporučeno
FRESH RELEASE: Emoce na party, osmibitový synťák i nové EP. Novinek mladých nadějí českého rapu bylo tento týden dost FRESH RELEASE: Emoce na party, osmibitový synťák i nové EP. Novinek mladých nadějí českého rapu bylo tento týden dost 7. května 2022 17:17

Měli jsme to štěstí, že oficiálně prvním hostem se stal producent, který už má za sebou produkci písní s miliony zhlédnutí. Navíc se jedná o tracky, které vyšly vcelku nedávno, což znamená, že se jedná o opravdu hot interpreta. Vsadíme se, že ti z playlistu ještě nezmizely tracky jako Asgard, Sangria nebo třeba Baby Shark. Dámy a pánové, člen Mike Roft Records, Bloodflow.

Tento šestadvacetiletý brněnský producent, jehož občanské jméno je Vojta Spousta, si podobně pompézní představení jistě zaslouží. Žádné manýry ale od něj nečekej, miliony nemiliony. Naopak je uvolněný a nenucený. Původ svého pseudonymu nám ale úplně prozradit nechce. „Asi to má svůj hlubší význam, ten tady ale nechci rozebírat. Líbí se mi i to, jak to vypadá napsané. Poslední dobou ale uvažuju, že bych si nick změnil, uvidíme,“ přemýšlí.

Vztah mezi Bloodflowem a hudbou se rodil již na základní škole. „Začal jsem už kolem první třídy, kdy jsem chodil do sboru. Už v té době mě to moc bavilo. Nebylo to vůbec tak, že by mě tam rodiče museli nutit chodit,“ vypráví. Co se ale hudebních nástrojů týče, tam to nikdy hitparáda úplně nebyla. „Jako menší jsem pár let hrál na zobcovou flétnu, ale myslím, že to na základní škole prakticky každý,“ usuzuje.

Ve sboru vydržel až do konce základní školy. Na gymnáziu se chtěl ale posunout a vyzkoušet sólový zpěv, a proto absolvoval i konkurz na zpěváka do punk-rockové kapely.

Bloodflow
Zdroj: Ondřej Silný
Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 114867 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse