Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. května 2022 17:17
Čas čtení 2:36
Vojtěch Vanda

FRESH RELEASE: Emoce na party, osmibitový synťák i nové EP. Novinek mladých nadějí českého rapu bylo tento týden dost

FRESH RELEASE: Emoce na party, osmibitový synťák i nové EP. Novinek mladých nadějí českého rapu bylo tento týden dost
Zdroj: Veronika Voborská
HUDBA FRESH RELEASE
Uložit Uložené

FRESH RELEASE. Tečka. Víc slov netřeba.

I o víkendu je třeba něco poslouchat. A když jsme FRESH RELEASE nevydali přes týden, je nejvyšší čas, abychom to napravili tentokrát v sobotu. Znovu ti přinášíme čtyři novinky ze světa mladého českého a vlastně i slovenského hip hopu, jenž ale není zrovna ortodoxního, nýbrž alternativního ražení. Posuď sám.

Doporučeno
FRESH RELEASE: Generace Z, hyperpop i hluboké myšlenky. Poslechni si výběr nových písní mladých českých interpretů FRESH RELEASE: Generace Z, hyperpop i hluboké myšlenky. Poslechni si výběr nových písní mladých českých interpretů 30. dubna 2022 20:00

Totally Nothin - Motýli v břiše

My máme rádi špetku Totallyho v rámci naší každodenní rutiny. Jihočeský rapper, producent a sound engineer se mimo ježdění po městech celé republiky v rámci koncertní šňůry zvládá věnovat i produkci pro další rappery či vydávání vlastní muziky. Tentokrát jsme se ale dočkali rovnou videoklipu k láskyplné baladě s názvem Motýli v břiše.

Jasně, ani v tomto videu se nevyhneme party drogám. Ty ale nejsou hlavní náplní sdělení. Tím je láska, která je na začátku května velice v kurzu. Totally se vyznává ze svých pozitivních emocí a v opojení přiznává, že jednou určitě své vyvolené nasadí prsten, pokud to tedy nebude obojek. 

Nejedná se však o utahanou věc, rytmus i melodie je hodně uplifting, hravá a nikoliv vlezlá, takže pokud máš super pozitivní náladu, určitě se hodí třeba k výletu někam se svou drahou polovičkou. A až se vrátíte, určitě si k tomu pusťte i klip, jelikož je fajn.

KADR, Ondyone, BADBOY BERLIN - Vyj*baně čistej fit

Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi člověkem, se říká. Můžeš jich však umět klidně dvacet plynule, ale pokud vypadáš zanedbaně a nemáš pořádné oblečení, společnost o tobě nebude mít valné mínění. KADRovi s Ondyonem a BADBOY BERLINem se to ale nemůže stát, o čemž tě informují v posledním klipu. Pánové mají na sobě Vyj*baně čistej fit a nebojí se o tom napsat pár veršů.

Doporučeno
Rappeři, rapperky a producenti, kteří byli v roce 2023 nejvíc fresh. Poznáš všechny? Rappeři, rapperky a producenti, kteří byli v roce 2023 nejvíc fresh. Poznáš všechny? 31. prosince 2023 15:00

O KADRovi jsme tě už informovali několikrát. Ondyone je stále poměrně nové jméno, které si spojujeme zejména s hyperpopovými melodiemi ve spolupráci s Whtevrem. Nejznámější z této trojky je ale ex-člen uskupení Churaq Clique Berlín, jehož životní etapa plná výkrutů s vrcholy a pády jej dovedla až k sólové kariéře. Jak si tato trojice sedla, posuď sám. My jsme z písničky nedostali úplný wow efekt, nicméně je víkend, je pohoda a tenhle trapový klip nám do ní zapadl.

Seriál FRESH RELEASE ti (zhruba) jednou týdně představuje novinky ze světa nejsvěžejších nových českých rapových tváří. Všechny předešlé díly najdeš zde.

A ještě jeden malý reminder. Možná znáš náš seriál FRESH RAP, v němž ti jednou za měsíc představujeme jednoho domácího rapového umělce či uskupení, kteří by ti neměli uniknout. Všechny díly, jak loňské, tak letošní, najdeš pod odkazem zde.

Willishigh x rainer – daylight EP

Jsme rádi, že i v tomto přehledu ti budeme moci představit úplně novou tvář. Zlínský rainer se totiž spojil s umělcem, který si říká Will, respektive Willishigh, a vydali čtyřstopé EP s názvem daylight. A jak bychom jej z hodnotili? Jako bychom poslouchali 10 minut jara. Občas bouřka, občas klid, občas déšť. 

Zpět
Sdílet
Diskuse