Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. dubna 2022 20:00
Čas čtení 2:25
Vojtěch Vanda

FRESH RELEASE: Generace Z, hyperpop i hluboké myšlenky. Poslechni si výběr nových písní mladých českých interpretů

FRESH RELEASE: Generace Z, hyperpop i hluboké myšlenky. Poslechni si výběr nových písní mladých českých interpretů
Zdroj: Veronika Jambrichová / se svolením Dreamdivenboye
HUDBA ČESKÝ RAP FRESH RELEASE RAP
Uložit Uložené

Dali jsme si malou přestávku, po níž přijde smršť! FRESH RELEASE je zpět.

Tento týden jsme zase pokročili o kus dál. S každým přibývajícím dnem se na internetu objevuje nová práce mladých tváří, které se pro tebe snažíme pokrýt. Proto i tentokrát ti přinášíme FRESH RELEASE plný skvělé hudby.

Doporučeno
FRESH RELEASE: Adam Mišík, True Gabe a AMK vydali klip a jedou na společnou tour. Protiva a NIKØTIN oprášili EP FRESH RELEASE: Adam Mišík, True Gabe a AMK vydali klip a jedou na společnou tour. Protiva a NIKØTIN oprášili EP 16. dubna 2022 13:54

Dreamdivenboy - Až do bílýho rána

Syndrom Explodující Hlavy se překlenul do své druhé poloviny. Brněnský rapper Dreamdivenboy vydal dohromady se svým kolektivem kreativců Playground třetí ze čtyř plánovaných videoklipů, nyní pro track Až do bílýho rána. Vizuál takzvaně ctí barvu a je celý v černobílém hávu. To je kombinace, kterou jsme v předcházejících klipech úplně neviděli.

Track i samotný příběh klipu je jen kompilací snových hlubokých myšlenek. Aktuální dění, umocněné drogou a přítomností ženy, která bude mít hlavního protagonistu ráda právě do té doby, než vyjdou první paprsky, je svíravé, teskné, ale zároveň i energické. Symbolika bílé barvy práší na každou sloku vrstvu poetična a dynamika trapového tracku zase tlačí na emoce a vyvolává euforii.

Jó, to se musí zažít. Nejlepší bude, když se na to koukneš sám.

Hey Yendo - Generace Z (prod. rainer)

Hey Yendo je nové zajímavé jméno z východu republiky, na které nás v posledním FRESH RAPu upozornil rainer. „Nejradši bych teď vyjmenoval všechny kámoše, které produkuju, pokud mám ale vypíchnout fakt jednoho, co do toho vráží nejvíc energie a čas, je to on,“ řekl o rapperovi. To nás zaujalo, a tak jsme tomu dali šanci.

Domů
Sdílet
Diskuse