Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. května 2022 12:30
Čas čtení 7:14
Martin Adam Pavlík

Johnny Depp vs. Amber Heard: Fotky, na kterých je herečka s modřinami, byly dodatečně upravené, tvrdí expert. Sloužily jako důkazy

Johnny Depp vs. Amber Heard: Fotky, na kterých je herečka s modřinami, byly dodatečně upravené, tvrdí expert. Sloužily jako důkazy
Zdroj: TASR/AP/Michael Reynolds/Pool
ZAJÍMAVOSTI AMBER HEARD JOHNNY DEPP SEXUÁLNÍ NÁSILÍ
Uložit Uložené

Přečti si další novinky z ostře sledovaného soudního sporu mezi Johnnym Deppem a Amber Heard, který probíhá od 11. dubna v americké Virginii.

V předchozím článku jsme shrnuli, jaká svědectví zazněla minulý týden u soudu v americké Virginii. Whitney Henriquez údajně na vlastní oči viděla, jak Johnny Depp udeřil její sestru Amber Heard a hereččina vizážistka Melanie Inglessis prozradila, že Heard zakrývala modřiny před svým vystoupením v The Late Late Show s Jamesem Cordenem.

O agresivním chování herce svědčila Raquel Pennington a moderátor iO Tillett Wright zase přiblížil, že Depp se po užití drog choval krutě a zlomyslně. Josh Drew, bývalý manžel Raquel Pennington, zase vypověděl, že Amber Heard měla více než 30krát návštěvu pozdě v noci, kdy Depp nebyl doma. Ukázali jsme ti také video, na kterém se Amber Heard a James Franco opírají hlavami ve výtahu.

Informovali jsme také o tom, že hercova advokátka Camille Vasquez během křížového výslechu naznačila, že fotky s modřinami, které herečka představila jako důkazní materiál, mohly být dodatečně upravené. Navíc donutila Amber Heard přiznat, že po rozvodu s Deppem neposlala na charitu část peněz, jak slíbila. Všechny naše dosavadní rozsáhlé přehledy najdeš pohromadě zde.

Amber Heard | Johnny Depp
Zdroj: TASR/AP/Elizabeth Frantz/Pool


Johnny Depp žaluje exmanželku za pomluvy a urážku na cti v Americe po neúspěšném procesu v Británii. Pokud tentokrát vyhraje, Amber Heard mu bude muset zaplatit až 50 milionů dolarů. Herečka však podala protižalobu – rovněž za pomluvy. Od herce žádá 100 milionů dolarů.

Nemáš kapacitu na to, abys sám sledoval, co všechno se během těchto dní u soudu děje? Neměj obavy, soudní spor herecké dvojice pozorně sledujeme, proto ti přinášíme další rozsáhlý přehled, ve kterém najdeš vše, co potřebuješ vědět. Pokud chceš podpořit naši snahu, neváhej a přidej se do klubu Refresher+. I díky tomu ti budeme moci přinést více kvalitního obsahu.

Anketa:
Věříš více výpovědím Johnnyho Deppa, nebo Amber Heard?
Depp
Heard
Depp
100 %
Heard
0 %


Chirurg popřel Deppovo svědectví

Pojďme se společně podívat na to, co nového se od pondělí 23. května událo u soudu. Kdo vypovídal a jaká zásadní svědectví zazněla? Před porotu si v pondělí jako první sedl doktor Richard Moore, který Deppovi operoval ruku po incidentu v Austrálii v březnu 2015. Herec měl odříznutý koneček prstu, přičemž uvedl, že zranění mu způsobila exmanželka tím, že po něm hodila láhev vodky.

Podle Sky News Moore řekl, že jako chirurg pracuje již 25 let a provedl tisíc podobných operací. Během toho, jak ho vyslýchal právní tým Amber Heard, dále prozradil, že poranění Johnnyho Deppa podle něj nezpůsobil hod lahví shora, čímž naznačil, že předchozí popis herce nekoresponduje se skutečností.

Na detailních fotkách hercova zranění či na rentgenových snímcích následně objasnil, proč dospěl k tomuto názoru. Potom Moora vyslýchala Camille Vasquez, přičemž doktor nakonec přiznal, že nemůžete vyloučit, že zranění způsobila láhev vodky. Zopakoval však, že může vyloučit, že by ke konkrétnímu zranění došlo právě tak, jak ve své verzi uvedl Depp. Podle Deppovy exmanželky si zranění způsobil sám.

Kritika psychiatra a odezva Deppových fanoušků

Dalším svědkem byl psychiatr a lékař David Spiegel. Mluvil o násilí v partnerském vztahu a traumatech, které přináší. Uvedl, že na základě soudních zpráv dospěl k závěru, že Depp jasně vykazoval známky narcistického chování a mohl být ve vztahu tím, kdo zneužíval svého postavení nebo se choval násilně.

Spiegel se s hercem dříve nesetkal, údajně však opakovaně žádal o osobní posudek Deppa předtím, než měl svědčit. Herec a jeho právní tým prý jeho žádosti zamítli a zpochybnili jeho kvalifikaci.

Jak píše Independent, fanoušci Johnnyho Deppa začali doktora po jeho kritickém svědectví u soudu bombardovat na internetu komentáři a negativními jednohvězdičkovými recenzemi. Často se odkazovali právě na jeho výpověď u soudu.

Vyzkoušej předplatné
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 115595 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Proč další psychiatr zpochybnil Spiegelovo svědectví a označil ho za nespolehlivé. 
  • Jaké finanční škody podle Kathryn Arnold utrpěla Amber Heard.
  • Proč studio Warner Bros. uvažovalo o přeobsazení herečky ve filmu Aquaman 2.
  • Co podle Deppa udělala Amber Heard své sestře Whitney Henriquez.
  • Jak se Johnny Depp zachoval ke Kate Moss během dovolené na Jamajce. 
  • Co ve svém svědectví odhalil Bryan Neumeister.
Domů
Sdílet
Diskuse