Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. května 2022 17:04
Čas čtení 0:44
Barbora Volfová

Nejdéle žijící fenou se stala 22letá toy-foxteriérka jménem Pebbles. Zapsala se do Guinnessovy knihy rekordů

ZAJÍMAVOSTI GUINNESSOVA KNIHA REKORDŮ ZPRÁVY ZE SVĚTA ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Dvaadvacetiletá fena se zapsala také do Guinnessovy knihy rekordů.

Toy-foxteriérka jménem Pebbles se tento měsíc zapsala do Guinnessovy knihy rekordů

jako nejdéle žijící fena na světě. Narodila se 28. března v roce 2000. Ve svých 22 letech sesadila o rok mladší čivavu z Floridy, bývalého nejdéle žijícího psa TobyhoKeitha. Informuje o tom The Guardian. 


Když manželé Bobby a Julie Gregoryovi z Jižní Karolíny spatřili zprávu o TobymKeithovi, uvědomili si, že jejich fenka je starší. „Manžel Bobby seděl na pohovce, přátelé a rodina si začali posílat zprávy a volali nám kvůli příběhu, který viděli o 21letém psovi, jenž dostal záznam v knize rekordů," vzpomínala Julie, která požádala o zaznamenání Pebbles do Guinnessovy knihy.

Nejdéle žijící pes Pebbles
Zdroj: Guinessova kniha rekordů

V roce 2000 pár toužil po velkém psovi, když ale místo něj narazil na Pebbles. „Tak moc na Bobbyho skákala a štěkala, že neměl jinou možnost, než ji zvednout a podívat se na ni. Byla to láska na první pohled,“ popisuje Julie.

Pebbles podle manželů vládne domácnosti, je obvykle klidná a ráda poslouchá country. Své letošní 22. narozeniny oslavila bublinkovou koupelí a miskou žeber. „Většina lidí, kteří znají Pebbles, nevěří, že jí je tolik,“ dodává Julie.

V průměru se toy-foxteriéři nejdéle dožívají dvanácti let.

Domů
Sdílet
Diskuse