Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. června 2022 13:30
Čas čtení 4:01
Richard Balog

Nejbizarnější produkty od módního domu Balenciaga, které jsou aktuálně k dostání

Nejbizarnější produkty od módního domu Balenciaga, které jsou aktuálně k dostání
Zdroj: Balenciaga
MÓDA
Uložit Uložené

Ve výběru najdeš extrémně široké džíny s nízkým sedem za skoro 25 000 korun i gumové sandály s kovovými pláty, které bys neobul ani největšímu nepříteli.

Demna Gvasalia změnil módní průmysl, když v roce 2015 převzal pozici uměleckého ředitele značky Balenciaga po Alexandru Wangovi. Gruzínský návrhář s sebou přinesl originální smysl pro humor a zároveň inovativní přístup k designu, na jaký jsme nebyli zvyklí.

Gvasalia získal řadu zkušeností ve strukturách módního domu Louis Vuitton, kde pracoval po boku Marca Jacobse, který je známý extravagantním stylem, a to ovlivnilo i následující tvorbu absolventa Royal Academy of Fine Arts. 


V současnosti je známý spojováním archivních kódů módního domu s experimentálními siluetami včetně obuvi a kabelek, díky čemuž má fanoušky mezi milovníky streetwearu i v řadách módních redaktorů či kritiků. 

Ne všechny produkty s logem Balenciaga jsou nositelné pro běžnou populaci, o čemž se přesvědčíš prostřednictvím výběru nejbizarnějších kousků, které jsou aktuálně v prodeji.

Na závěr jen dodáme, že patříme mezi fanoušky francouzského módního domu i návrháře Demny Gvasalii, ale někdy platí, že méně je více. Důkazem byla také poslední kolekce ve spolupráci se značkou Adidas, kterou společnosti představily v prostorách newyorské burzy před několika dny.

Názory prezentované v tomto článku nejsou názory celé redakce.
Doporučeno
Toto jsou návrhářky, které svojí prací inspirují celý svět a jejich modely budeš chtít nosit Toto jsou návrhářky, které svojí prací inspirují celý svět a jejich modely budeš chtít nosit 13. dubna 2022 11:30

Balenciaga All-Over Camo Asymetric Tank Top 

Úvod výběru si pro sebe získal mužský top s asymetrickým střihem přes jedno rameno zahalený do armádního vzoru. Pokud bychom viděli tento model v ženské nabídce, nic bychom nenamítali, ale v tomto případě se jedná o bizarní záležitost, která, věříme, zůstane ve skladech francouzského módního domu. Cena je 395 eur, tedy necelých 10 tisíc korun.

Balenciaga
Zdroj: Balenciaga

Balenciaga Low Crotch Denim Jeans

Široké džíny jsou sice žhavým trendem, ale Demna Gvasalia povolil uzdu své fantazii až příliš. Výsledkem je extrémně volný neforemný model s nízkým sedem, který jen obtížně zkombinuješ v rámci každodenních outfitů. Produkt je dostupný v mužských i ženských velikostech za částku 950 eur (přibližně 23 500 korun). V těchto širokých džínách by nevypadala dobře ani Bella Hadid.

Balenciaga
Zdroj: Balenciaga

Balenciaga Sporty B Oversized Tracksuit Jacket 

Unisex je také sportovní bunda z nylonu, kterou jsme viděli v rámci přehlídky kolekce určené pro období podzim/zima 2022. Nadrozměrné střihy jsou neodmyslitelnou součástí rukopisu gruzínského návrháře. Cena 1 800 eur (44,4 tisíce Kč) ti vyrazí dech stejně jako šířka ramen modelky na produktovém snímku.

Balenciaga
Zdroj: Balenciaga

Balenciaga Silver Hooded Rain Coat

U svrchních vrstev zůstaneme, a to díky stříbrnému kabátu, který je určen do deště. Gvasalia využil pro povrchovou úpravu technologii Tyvek®, která nositele ochrání před kapkami vody, ale pochybujeme, že chceš chodit ve zmuchlaném alobalu. Dobrým číslům z prodeje nepomůže ani cena 1 600 eur (39 500 korun).

Balenciaga
Zdroj: Balenciaga

Balenciaga Sneakerhead Phone Holder 

V portfoliu módního domu Balenciaga je spousta krásných kabelek v různých velikostech, a proto nerozumíme tomu, proč si někdo koupí tento model určený pro mobilní telefon. Obal je vyroben z kombinace kůže a syntetických tkanin, přičemž na první pohled připomíná míč na americký fotbal. K dispozici v tomto barevném provedení je za 795 eur, tedy necelých 20 000 korun.

Balenciaga
Zdroj: Balenciaga
Domů
Sdílet
Diskuse