Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. června 2022 15:05
Čas čtení 0:32
Barbora Volfová

Putin vyhrožuje útokem na nové cíle, pokud Západ dodá Ukrajině rakety dlouhého doletu

Putin vyhrožuje útokem na nové cíle, pokud Západ dodá Ukrajině rakety dlouhého doletu
Zdroj: Maxim Blinov, Sputnik, Kremlin Pool/AP/TASR
NEWS RUSKO VÁLKA NA UKRAJINĚ VLADIMIR PUTIN ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Vladimir Putin sdělil výhružné stanovisko v televizním pořadu na kanále Rossija 1.

Ruský prezident Vladimir Putin v nedělním televizním pořadu vysílaném státní televizí Rossija 1 pohrozil, že pokud Západ začne Ukrajině dodávat rakety dlouhého doletu, tak se Rusko při svých útocích zaměří na další objekty. Informuje o tom CNN a Ukrajinska Pravda.

Doporučeno
10 nejlepších fotografií uplynulého týdne 10 nejlepších fotografií uplynulého týdne 5. června 2022 12:30

„Pokud budou dodány rakety dlouhého doletu, vyvodíme z toho patřičné závěry a použijeme vlastní zbraně, kterých máme dostatek, abychom zaútočili na ta zařízení, na která zatím necílíme,“ komentoval Putin situaci ohledně dodávek amerických zbraní, jako jsou vícenásobné odpalovací raketové systémy (MLRS), na Ukrajinu.

Dodávka amerických MLRS na Ukrajinu podle Putina nic nemění, protože Kyjiv měl podobné zbraně již dříve, včetně podobných střel s doletem, takže své ztráty jednoduše dohání.

 
Podle velitele operačně-taktické skupiny Sever Dmitrije Krasilnikova potřebuje Ukrajina dalekonosnou protitankovou zbraň k ničení ruských dělostřeleckých zařízení, aby pěchota mohla plnit úkoly, které jí byly přiděleny.
Domů
Sdílet
Diskuse