Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. června 2022 7:39
Čas čtení 4:58
Dominik Vetrák

The Last of Us dostane velkou multiplayerovou hru a remake. Fanoušci hororových her zažijí nával velkolepých novinek

The Last of Us dostane velkou multiplayerovou hru a remake. Fanoušci hororových her zažijí nával velkolepých novinek
Zdroj: Playstation/Naughty Dog
TECH
Uložit Uložené

Na herní prezentaci Summer Games Fest jsme viděli spoustu úžasných her. Sleduj skvělé trailery a překvapivá oznámení.

Moderátor nejprestižnějšího udělování herních ocenění Geoff Keighley pořádal herní prezentaci Summer Game Fest, během které oznámil několik zajímavých her. Zároveň ukázal spoustu nových záběrů na již oznámené tituly. Tady je to nejzajímavější, na co by si měl posvítit každý hráč.

Doporučeno
Remake The Last of Us vyjde v září s vylepšenou grafikou a ovládáním. Unikl první trailer Remake The Last of Us vyjde v září s vylepšenou grafikou a ovládáním. Unikl první trailer 9. června 2022 22:16

The Callisto Protocol

Fanoušci hororu budou z této hry nadšení. Dělají na ní původní tvůrci kultovní hry Dead Space a stejně jako Dead Space, i The Callisto Protocol bude hororovým sci-fi zasazeným do vesmíru. Oproti Dead Space to bude ještě brutálnější a strašidelnější.

Hlavní postavu si zahrál herec Josh Duhamel (Transformers), který musí přežít na orbitální stanici u jednoho z měsíců Saturnu. Hemží se to tam však příšerami. Vydání se dočkáme již 2. prosince pro PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X/S.

Flashback 2

Jedná se o návrat herní série staré 30 let ve stylu sci-fi adventury. Součástí hry jsou i souboje s nepřáteli, které absolvuješ z pohledu shora. Flashback 2 vyjde ještě letos na konzole a PC.

 

Witch Fire

Polští vývojáři lákají na svou temnou fantasy, ve které budeme lovit příšery, posedlé lidi a čarodějnice pomocí speciálních schopností a střelných zbraní. Hratelnost vypadá zábavně zejména díky akčním soubojům a fantasy prostředí. Hra vyjde v early access přístupu již brzy a je možné, že plnohodnotně vyjde už příští rok.

Fort Solis

Herci Troy Baker (Joel, The Last of Us) a Roger Clark (Arthur, Read Dead Redemption II) oznámili, že spolu hrají v akčním thrilleru Fort Solis. V jeho centru budou dvě postavy, které hrají tito herci. Během celé hry si půjdou po krku na vesmírné stanici.

Bohužel víc o příběhu nevíme, ale jde o debutový titul od nového nezávislého studia s názvem Fallen Leaf. Tvůrci hru okomentovali jako spojení videohry Dead Space a filmu Moon od režiséra Duncana Jonese.

Routine

Tvůrci tento projekt oznámili ještě před 10 lety a následně se po něm slehla země. Naštěstí na něm znovu aktivně pracují, což potěší každého hráče napětí a hororu. Moc o Routine nevíme, ale pokud si prohlédneš trailer níže, zaujme tě vizuál i strašidelné sci-fi prostředí. Soundtrack pro Routine vytváří Mick Gordon (Doom). Routine vyjde na PC a konzole Xbox, přičemž předplatitelé služby Game Pass si titul budou moci zahrát zdarma.

Highwater

Tato indie hra se prezentovala komplexním trailerem, během kterého zněla nádherná hudba. Nečekej od ní grafiku jako od AAA her, ale spíše propracovanější příběh. Úkolem hráče bude přežít klimatickou apokalypsu, a tak bude muset bojovat s nepřáteli v tahových soubojích a luštit hádanky. To vše, aby se dostal na loď, která odnese zbytky lidstva na Mars. Highwater vyjde na PC, ale je možné, že se dostane také na další platformy.

Marvel’s Midnight Suns

Taktická hra ze světa Marvelu vyjde 7. října 2022 na PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X/S a příští rok také na konzoli Nintendo Switch. Tvůrci ze studia Firaxis (XCOM série) hru odhalili jako tahovou strategii. Tvoje postavy v ní útočí formou karet, které v sobě skrývají různé schopnosti a fyzické útoky.

V traileru jsme viděli i nového člena týmu Midnight Suns Spider-Mana, který navíc vtipně parodoval souboj Spider-Mana a Venoma z filmu Spider-Man 3. Pokud tě Midnight Suns zaujal, klikej sem. Reálné záběry z hratelnosti najdeš zde.

P. S. Spider-Mana namluvil Yuri Lowenthal, který mu propůjčuje hlas i ve hrách Spider-Man na konzoli Playstation.

Midnight Fight Express

Hru dělá jediný vývojář z Polska, a pokud máš rád tituly jako Hotline Miami, My Friend Pedro, Sifu či Hongkong Massacre, zamiluješ si i tento. Základem hratelnosti jsou bitvy s ostatními gaunery. K jejich odstranění můžeš používat pěsti, střelné zbraně, tyče a vše, co dokážeš najít v okolí.

Vzhledem k tomu, že Midnight Fight Express tvoří jediný vývojář, vypadá velmi impozantně. Hra vychází 24. srpna na PC, Xbox One, Nintendo Switch a PS4, přičemž předplatitelé Game Passu si ji budou moci stáhnout zdarma.

Layers of Fears

Studio Bloober Team (The Medium, Layers of Fear) odhalilo novou hororovou hru Layers of Fears, která vyjde na jaře pro PC, Xbox Series X/S a PS5. Hororový titul vzkvétá napínavou a nepříjemnou, strašidelnou atmosférou.

Hráč prochází hrůzostrašnými levely z pohledu první osoby. Kromě příšer bude ve hře čelit i psychickým problémům hlavního hrdiny, který trpí přeludy. Jestli máš rád atmosférické hororové hry, neexistuje šance, že tě tento titul nezaujme.

Remake The Last of Us a velká multiplayerová hra ze světa The Last of Us

Na závěr prezentace vystoupil na pódium režisér a jeden z prezidentů studia Naughty Dog. Prozradil, že prodali už více než 10 milionů kopií hry The Last of Us: Part II (vyšla v červnu 2020), což je v herním průmyslu velký úspěch. Následně potvrdil vydání remaku The Last of Us, který vyjde 2. září. Remake nabídne vylepšenou hratelnost, grafiku a naplno využije možnosti PS5 a jeho revolučního ovladače Dualsense.

Neil prozradil, že cutscény, tedy příběhová videa, vznikly z původních hereckých výkonů herců před 10 lety, akorát je dokázali přetvořit modernějšími technologiemi, takže vypadají mnohem lépe. V remaku uvidíme několik hratelnostních novinek, z nichž některé si budeš pamatovat z druhé části, jako například vybuchující šíp. Tvůrci zcela přepracovali i umělou inteligenci nepřátel.

Jediné, co zatím remaku můžeme vyčíst, je vzhled postav. Víc se nám asi líbil model postavy Joela z originální hry. V remaku vypadá starší a tak trochu unaveně. Remake režírují Matthew Gallant a Shaun Escayg (Uncharted, The Last of Us), dlouholetí designéři ze studia Naughty Dog.

Stále nevíme, jestli remake do hry přidá i nějaká nová prostředí a nepřátele nebo půjde o úplně tu samou hru, akorát s novým ovládáním, grafikou a lepší hratelností.

The Last of Us
Zdroj: Playstation/Naughty Dog
The Last of Us
Zdroj: Playstation/Naughty Dog

Neil Druckman odhalil také pracovní obrázek z jejich velké multiplayerové hry zasazené do světa The Last of Us. Její součástí bude plnohodnotný příběh, který plánují vyprávět unikátním způsobem. Těšit se můžeš i na nové postavy a prostředí, jelikož podle obrázku se hra odehrává v San Franciscu.

Multiplayerový titul bude obrovský. Režírují ho Anthony Newman (režisér Uncharted: The Lost Legacy a The Last of Us: Part II) a další veteráni, kteří dělali na původní hře z roku 2013.

Na závěr zde pro fanoušky The Last of Us máme také novou fotku z chystaného, ​​stejnojmenného seriálu, který už příští rok začne vysílat streamovací platforma HBO Max. Druckman prozradil, že Ashley Johnson a Troy Baker, kteří ztvárňují Joela a Ellie ve hrách, si zahráli i v seriálu.

The Last of Us
Zdroj: Playstation/Naughty Dog

Další zajímavé hry

Teenage Mutant Ninja Turtle: Shredder's Revenge vychází již 16. června na PC, Nintendo Switch, PS4 a Xbox One. Předplatitelé služby Game Pass budou moci hrát zdarma.

Metal: Hellsinger je akční hra ve stylu Dooma, kterou si můžeš vyzkoušet již dnes, a to díky demoverzi dostupné na PC, Xbox Series X/S a PS5.

Novou ukázku dostala také hra Gotham Knights, která vyjde na podzim letošního roku.

Fanoušky mangy a anime One Piece potěší příprava ambiciózního RPG s názvem One Piece Odyssey. Vyjde ještě letos na PC, konzole Xbox a Playstation.

Warhammer 40000: Darktide je zkřížením her Doom, Deathloop a Days Gone.

Goat Simulator 3 vyjde ještě letos. Sleduj vtipný oznamovací trailer, ve kterém si tvůrci střílejí z vlastní hry. Jestli máš rád bláznivé adventury, toto by ti mohlo sednout.

Už 30. června vyjde DLC pro Cuphead s názvem The Delicious Last Course. Náročná plošinovka s nádherným a neotřelým vizuálem dostane rozšíření na všechny platformy, na které vyšla i původní hra.

Kompletní prezentaci se spoustou dalších her a trailerů si můžeš prohlédnout níže.

Domů
Sdílet
Diskuse