Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. září 2021 14:30
Čas čtení 5:04
Dominik Vetrák

Marvel chystá hned 5 obrovských her na nové konzole. Přichází temný tým Avengers, Wolverine, ale i Venom a Strážci galaxie

Marvel chystá hned 5 obrovských her na nové konzole. Přichází temný tým Avengers, Wolverine, ale i Venom a Strážci galaxie
Zdroj: Insomniac Games
TECH
Uložit Uložené

V následujících letech se můžeme těšit na příval komiksových her ze světa Marvelu.

Po úspěchu Spider-Mana na PS4 (společně s The Last of Us jde o nejprodávanější Playstation exkluzivitu) si mnozí vydavatelé řekli, že to zkusí s megaúspěšnou značkou i v jiných hrách. V podstatě ani nechápeme, proč to nezkusili už předtím. Kromě mobilních a LEGO her nevyšla pořádně žádná velká komiksová hra od Marvelu, zatímco DC vyhrávalo s Batmanem, Injustice a jinými značkami. 

Marvel asi začal být až příliš silnou značkou, a jako první toho využil Playstation, když pověřil studio Insomniac Games, aby vytvořilo Spider-Mana (lépe řečeno Insomniac si mohlo vybrat jakéhokoliv hrdinu a vyhrál právě Spidey). 

I nadále vycházela spousta mobilních her, exkluzivita pro Nintendo Switch s názvem Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order a vyšel i povedený Iron Man pro VR od Playstation (PSVR). Dnes se podíváme na budoucnost marveláckých her, a že je pořádně bohatá.

Doporučeno
10 nejlepších her z Gamescomu, které tě posadí na zadek. Zahrajeme si temnou marvelovku, Age of Empires 4, Saints Row a mnohem víc 10 nejlepších her z Gamescomu, které tě posadí na zadek. Zahrajeme si temnou marvelovku, Age of Empires 4, Saints Row a mnohem víc 26. srpna 2021 11:00

Marvel’s Avengers

Tvůrci prvních dvou dílů restartovaného Tomb Raidera vydali Avengers až 5 let po Rise of the Tomb Raider. Měli tedy dost času na to, aby podle skvělé předlohy vytvořili podobně kvalitní hru. Bohužel, nestalo se. Titulu se nepodařilo překonat ani průměrné hodnocení na Metacritic 7/10, přičemž při vydání ho provázely mnohé chyby. Tvůrci se hru snaží vylepšit a přidávat do ní nový obsah, ale ani ten nevymysleli nejlépe.

Nedávno vydali větší rozšíření War for Wakanda. Naneštěstí šlo kvalitativně o podobný průměr jako v případě originální hry. Do konce roku však přidají i postavu Spider-Mana, která bude exkluzivní pro majitele PS4 a PS5. Kromě toho tvůrci přislíbili, že budou Avengers rozšiřovat i příští rok. Žánrově jde o akční adventuru z pohledu třetí osoby, ve které střídavě ovládáš více členů týmu Avengers.

Hra využívá singleplayerové, ale i multiplayerové komponenty. Bohužel, slabší kvalita a prezentace způsobily, že se hra ani příliš dobře neprodávala. Každý by čekal, že značka Avengers bude prodávat sama o sobě, ale ukázalo se, že nikdo není zvědavý na slabší produkty, pokud je na trhu Spider-Man od Insomniac Games.

Marvel’s Guardians of the Galaxy – 26. říjen (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S)

Vydavatel Square Enix, který vydal i titul Avengers, se bude modlit, aby kolegové studia Crystal Dynamics ze studia Eidos Montreal odvedli se značkou Marvel lepší práci. Podle zveřejněných trailerů by se jim to i mělo podařit. Ne každému zřejmě sedne styl humoru a zpracování postav, jakožto ani příběh (dosavadní ukázky záporáků působily spíše trapně a neoriginálně), samotná hratelnost ovšem vypadá velmi zábavně. 

Hra se může pochlubit pěkným prostředím a vizuálně okouzlujícími planetami. Odehrává se totiž ve vesmíru, což určitě víš, pokud jsou ti Strážci galaxie známí. Videoherní tým bude identický tomu filmovému. Draxe, Gamoru, Groota a Rocketa povede Star-Lord. Očekávej hláškami nabyté dialogy (pokud se podaří), množství příběhových cutscén a souboje s mimozemšťany jak na planetách, tak ve vesmírných lodích.

Star-Lord bude jedinou hratelnou postavou, ale bude umět ovládat některé útoky a schopnosti ostatních členů týmu. Někoho jistě potěší možnost ovlivňovat příběh a vztahy s postavami na základě činů a dialogů, které si budeš moci vybrat v konverzacích. Jak už pochopíš z videa, půjde o svěží zpracování postav, takže hra nebude mít na filmovou verzi žádné navázání.

Marvel’s Midnight Suns – březen 2022 (PC, PS4, PS5, Xbox One/Series X/S a Nintendo Switch)

Studio Firaxis je zodpovědné za sérii Civilization nebo X-Com. Je ti tedy jasné, že jde o špičkové tvůrce taktických a strategických her. A právě podobná bude i nejnovější hra. Midnight Suns je zpracováním komiksové série Midnight Sons, v níž povstane matka démonů Lilith. Proti ní se postaví zcela nová hrdinka Hunter, kterou tvůrci vymysleli společně s Marvelem. Huntera si budeš moci upravit a vytvořit podle svých představ. Zbytek postav však už bude pevně daný.

Postupně se bude tvůj tým rozrůstat a proti démonům se postavíš s Doctorem Strangem, Captainem Americou, Iron Manem, Bladem, Wolverinem, Magik, Nico Minoru, Captain Marvel či Ghost Riderem. Do každé bitvy si budeš moci zavolat 2 hrdiny, se kterými budeš mít za úkol zabít démony nebo zachránit nevinné. Hratelnost bude probíhat trochu netradičním systémem karet.

Na začátku každé hry si vytvoříš set karet představujících různé útoky, obranné pohyby nebo podpůrná kouzla. Následně ti hra náhodně vybere několik karet z balíčku. Ty budeš moci využívat v boji, přičemž v rámci jednoho kola jich budeš moci použít několik. Souboje fungují tahovým systémem, takže když využiješ všechny své tahy, následovat bude kolo nepřátelských útoků. Jde o podobný systém, jaký fungoval v X-Com hrách. 

Midnight Suns nabídne i bohatý příběh a množství dialogů. Kromě bojování se totiž budeš moci blíže poznat s dalšími hrdiny. Zesílení vztahů vyústí v lepší schopnosti a silnější útoky.

Marvel’s Spider-Man 2 – 2023 (PS5)

To nejlepší na závěr. Po skvělých dvou Spider-Man hrách od Insomniac Games už očekáváme jen to nejlepší. S Peterem Parkerem a Milesem Moralesem se dostatečně oťukali v jejich hrách a nyní nás čeká jejich týmovka ve druhém díle. V obou hrách jsme už porazili Rhina, Vulture, Electra, Doctora Octopuse, Scorpiona a Shocker. Možná se některý z nich ještě vrátí, ale je čas na další záporáky. 

Potvrzený je Venom (hlas mu propůjčí bývalý Candyman Tony Todd, který na to má dokonalý hlas) a myslíme, že v teaser traileru slyšíme i Kravena the Huntera. Kromě toho můžeme nejspíš počítat i s Green Goblinem. Nakonec, Norman Osborne (komiksový Goblin) léčí svého syna Harryho v jakési laboratoři s černou hmotou, která se podobá Venomovi.

Moc rádi bychom viděli i Mysteria. Zároveň však doufáme, že záporáků nebude příliš mnoho, a všichni získají dostatek prostoru na to, aby byli více než jen vyvrcholením boss fightů. Snad se hlouběji ponoříme do jejich charakterů jako postav.

Spidey 2 by měl být exkluzivní pro PS5, takže se zřejmě vylepší vizuální stránka. Určitě se můžeme těšit na několik nových herních mechanismů (potvrzený je už Iron Suit pro Parkera) a, pravděpodobně, i lepší provádění funkcí ovladače Dualsense pro PS5.


Marvel’s Wolverine – ? (PS5)

Sice je to jen nicneříkající teaser, ale i tak jsme za něj rádi. Existence takové hry by zřejmě brzy leakla na internet. Takové CGI trailery bez hratelnosti slouží hlavně k tomu, aby tvůrci nalákali talentované vývojáře, kteří by chtěli na takové hře pracovat. A fanouškům to stačí, protože se mají na co těšit. Bohužel, to čekání bude nesmírně dlouhé. 

Insomniac Games totiž pracuje na Spider-Manovi 2 a kromě toho i na neoznámené multiplayerové hře (a kdo ví, zda nepracují i na nějaké hře pro PSVR 2). Jednoduše řečeno, mají toho strašně moc, a tak s Wolverinem nepočítáme dříve než na rok 2024. A to je zároveň všechno, co o hře víme. Těšit se můžeme na plnohodnotnou hru (delší než Spider-Man: Miles Morales) a dospělý, seriózní příběh, takže Wolverine zřejmě nebude pro děti, ale pro dospělé.

Kdo by podle tebe měl propůjčit hlas této legendární postavě? A myslíš, že bude existovat ve stejném světě jako Spider-Man, takže Insomniac možná pomalu buduje propojený herní vesmír, ve kterém se jednotliví hrdinové budou objevovat v hrách jiných postav, případně ve společných týmovkách? My se těšíme i na různorodé kostýmy, jaké jsme si užili ve Spider-Man hrách.

 

Každoročně vychází i několik mobilních her ze světa Marvelu. Loni to byly Marvel Duel a Marvel Future Revolution. A kromě toho vyšlo i průměrné Marvel’s Avengers a dvě výborné exkluzivity pro Playstation — Iron Man VR a Spider-Man: Miles Morales. Recenze obou titulů si můžeš přečíst zde a zde

Jak vidíš, Marvel Games spolupracuje s řadou partnerů (nejvíce si oblíbili Insomniac Games a Playstation) a do budoucna vydá obrovské množství her. Něco nám říká, že i příští rok oznámí nějaké studio další marvelácký projekt.

Nesmíme zapomínat ani na to, že herní tvůrci někdy hry odhalují na poslední chvíli, a tak o množství z nich nevíme. Otázkou zůstává, které z nich budou úspěšné a zda se v budoucnu dočkáme jakéhosi propojeného herního vesmíru spolupracujících hrdinů od Marvelu.

Domů
Sdílet
Diskuse