Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. srpna 2021 11:00
Čas čtení 5:33
Dominik Vetrák

10 nejlepších her z Gamescomu, které tě posadí na zadek. Zahrajeme si temnou marvelovku, Age of Empires 4, Saints Row a mnohem víc

10 nejlepších her z Gamescomu, které tě posadí na zadek. Zahrajeme si temnou marvelovku, Age of Empires 4, Saints Row a mnohem víc
Zdroj: PlayStation
TECH
Uložit Uložené

Toto je 10 nejlepších her z Gamescomu 2021. Připrav se na desítky hodin špičkové videoherní zábavy s úžasnými příběhy a grafikou.

Gamescom je největší herní událost roku, alespoň co se týče návštěvnosti hráčů a veřejnosti. Každoročně je na tom s ukázkami her o něco slabší než E3 – sbírka největších videoherních konferencí. Poslední roky však Gamescom moderuje a produkuje Geoff Keighley (moderátor a tvůrce The Game Awards), takže se na něj každým rokem dívá lépe.

Tento rok jsme vinou covidu nečekali žádnou úžasnou konferenci, protože všechny hry se odkládají a nikdo pořádně nic neukazuje. Nintendo si drží své největší oznámení na později a Playstation tento rok stále neměl pořádnou ukázku budoucích videoher.

Gamescom však překvapil, když odhalil jednu zajímavou a skvěle vypadající hru za druhou. I ukázky již odhalených her s novým gameplayem vypadaly velmi lákavě. My jsme proto vybrali 10 nejlépe vypadajících her z Gamescomu, které nesmějí uniknout žádnému pořádnému hráči. Pokud není uvedeno jinak, všechny hry pro PS4 a Xbox One fungují i na next-gen verzích konzolí – PS5 a Xbox Series X/S.

Doporučeno
Nerozbalená legendární hra Vietcong se vydražila za 40 tisíc korun Nerozbalená legendární hra Vietcong se vydražila za 40 tisíc korun 24. srpna 2021 13:32

1. Saints Row – 25. 2. 2022 (PS4, PS5, Xbox One a Series X/S, PC)

Poslední hra Saints Row vyšla před 8 lety. Od té doby jsme dostali nějaké porty a remastery, ale nový díl ne a ne přijít. To už je však za námi, protože Saints Row vyjde už 25. února 2022. Za půl roku si tedy budeš moci užít „nadrogovaného“ mladšího bratra GTA.

Hra Saints Row je mnohem šílenější, s bláznivými a nereálnými akčními scénami, se zbraněmi, s hratelností a se vším, co tě napadne. Z hratelnosti jsme viděli pouze trochu, ale i to stačilo k tomu, abychom se na restart série začali pořádně těšit. A protože jde o restart, nabídne nový příběh, postavy a zcela nové město.

2. Lego Star Wars: The Skywalker Saga – jaro 2022 (PC, PS4, PS5, Xbox One a Series X/S)

Tato hra měla vyjít původně v roce 2020, ale po mnoha odkladech nakonec vyjde v roce 2022 (pokud se nic nepokazí). A opovaž se ignorovat ji jen proto, že je to Lego hra. Vypadá totiž lépe než drtivá většina toho, co ti předhazují algoritmy na Youtube. Titul zpracuje všech devět filmů z hlavní Skywalker ságy.

Tvůrci vybrali z každého filmu několik dějových linií a lokací a ty si je budeš moci vychutnat, zatímco budeš ovládat desítky různých postav napříč všemi třemi trilogii. Samozřejmostí je vynikající humor v nečekaných scénách a zábavně vypadající hratelnost. Zkusíme si létání na Millenium Falconu, v stíhačkách, ale i ovládání robotů.

Samozřejmě, čekají tě i pořádné souboje se světelnými meči, ale také přestřelky a vše, co patří k Star Wars. Jde o kompletní a dokonale vypadající balíček v zábavném Lego světě, který si navíc můžeš užít ve dvojici s kamarádem přes lokální coop. Upřímně, pro nás jde o jednu z nejočekávanějších her příštího roku a nejlepší způsob, jak si užít sequelovou trilogii od Disney.

3. Marvel’s Midnight Suns – březen 2022 (PC, Xbox One a Series X/S, PS4 a PS5, Nintendo Switch)

Marvel budí pozornost pokaždé, ale tentokrát si to skutečně zaslouží. Firaxis (tvůrci X-Com série) začali po X-Com 2 pracovat na RPG taktickém titulu ze světa Marvelu. Hrdinové ve hře však nebudou bojovat proti tradičním zloduchům. Hra se jmenuje Midnight Suns a odkazuje na Midnight Sons, komiksovou sérii, ve které temnější/drsnější marvelovští hrdinové bojovali proti matce démonů Lilith, která ovládla svět.

Podobně to bude i ve hře, v níž budeš ovládat pokaždé čtyři hrdiny Marvelu. Jednou z nich bude originální hrdinka, kterou si můžeš upravit jako v klasické RPG hře. Doprovázet tě bude Iron Man, Ghost Rider, Blade, Captain Marvel, Doctor Strange, Captain America, Wolverine a další hrdinové.

Hra údajně nemá mnoho společného s mechanikami z X-Comu, ale stále půjde o taktický titul založený na příběhu a budování vztahů mezi postavami. S Iron Manem si můžeš zahrát karty, Captain Marvel si zase bude chtít užít společný trénink. Gameplay záběry uvidíme už 1. září.

4. Midnight Fight Express – léto 2022 (PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch)

Jak by vypadala směs Johna Wick, My Friend Pedro, Hotline Miami a Sifu? Asi tak nějak vnímá ve své hlavě Midnight Fight Express polský vývojář Jacob Dzwinel. Je totiž jediným člověkem pracujícím na hře. Pokud se ti líbí přehnané a nereálné akční scény se šílenými útoky, rozhodně se podívej na gameplay video níže.

5. Halo Infinite – 8. 12. (PC, Xbox One, Xbox Series X/S)

343 Industries odhalilo během Gamescomu speciální edici Xbox Series X a Elite Series 2 ovladače, detaily o první sezóně multiplayeru v Halo Infinite (nezapomínej, že multiplayer bude zdarma) a dočkali jsme se i data vydání. Kampaň a multiplayer nového Halo si užijeme 8. prosince, avšak má to háček.

Od loňské série konferencí E3 jsme stále neviděli gameplay záběry z kampaně, kterou měli tvůrci přepracovat poté, co jejich ukázku zkritizoval celý herní svět. Nevidět z ní nic ani necelé čtyři měsíce před vydáním – to vzbuzuje obavy. Smutnou zprávou je i to, že během vydání nebude k dispozici Forge (editor map) ani kooperativní režim v kampani, takže ji budeš muset projít sám.

I přesto věříme, že půjde o skvělou FPS záležitost s bohatým světem a příběhem, který zaujme. Jako třešničku na dortu tu pak máš pěkný Cinematic trailer.

6. Sifu – 22. 2. (PC, PS5, PS4)

Datum vydání odhalilo i Sifu. Jde o akční bojovou adventuru s roguelike elementy. Vždy když zemřeš, tvá postava jménem Sifu zestárne o pár let. Každá smrt tě sice posouvá vpřed z hlediska zkušeností a dovedností, ale pokud si nedáš pozor, proti Yakuze můžeš bojovat jako 80letý stařec, což rozhodně nechceš. Na Sifu nás nejvíce zaujal i skvělý bojový styl, který vypadá neskutečně zábavně. Přesvědč se sám.

7. Death Stranding Director’s Cut – 24. 9. (PS5)

Death Stranding od Hidea Kojimu je trestuhodně nedoceněná a nepochopená hra. Naštěstí my v redakci ji milujeme, takže nás příchod rozšířené edice těší. Na co všechno se můžeš těšit? Několik nových příběhových misí s dosud neviděnými postavami, 4K rozlišení s 60 fps a spousta originálních herních mechanik.

K dispozici budou nové zbraně, ale i druhy nepřátel. Pro přepravu ti poslouží další vozidla, které můžeš navíc prohnat po speciálních tratích a měřit si tak čas s ostatními hráči po internetu. Velkou novinkou je Buddy Bot. Můžeš se na něm svézt, položit ovladač a obdivovat krásy hry, respektive si z něj udělat doručovacího asistenta, který tě bude všude následovat. Zdolávání překážek si můžeš usnadnit budováním skákacích můstků či vystřelováním balíků z katapultu.

A abychom nezapomněli, nejnověji můžeš skákat z obrovských výšek. Sam totiž nově ovládá trysky, pomocí kterých dokáže doplachtit na zem i ze 100 metrové výšky. Všechny tyto doplňky do PS5 verze ti blíže představí trailer níže. To vše jen za 250 Kč navíc, tedy v případě, že už vlastníš PS4 verzi.

8. Cult of the Lamb – 2022 (PC)

Jedna z nejoriginálněji vypadajících her je zase jednou indie záležitost. Jak si již pochopil z názvu, premise se bude točit kolem kultu. Konkrétně jeho vůdce, kterým se staneš ty. Ovládat budeš drobnou bytost. Ta po své smrti dostala šanci na nový, avšak temnější život.

Za znovuzrození se musíš odvděčit záhadné bytosti tak, že budeš jejím jménem rozšiřovat kult. Čeká tě tedy spousta zabíjení, černé magie a pořádně nehezkých krvavých scén. Samozřejmostí jsou rituální oběti a rozšiřování kempu. Společně se zvětšováním tvého kultu ti budou růst i schopnosti.

9. Dokev – neznámé datum vydání (PC, PS4 a Xbox One)

Nevěřili jsme, že něco může vypadat tak fotorealisticky a animovaně (cartoony) zároveň. Nenápadný open world Dokev to však dokázal. Upřímně, my si ani nejsme jistí, o čem přesně Dokev je (a možná to nevědí ani samotní vývojáři).

Na gameplay záběrech vidíme mix Pokémona, Zeldy, GTA, Saints Row, japonských divných her, Sunset Overdrive a snad i trochu Fortnite. Překvapivě to však vypadá nesmírně zábavně a ulítle. Pusť si tento trailer celý (opravdu až do konce) a napiš nám, jestli znáš něco podobného, protože podle nás se jedná o celkem povedený unikát.

10. Jett: The Far Shore – 5. 10. (PS4, PS5 a PC)

Jde o explorativní sci-fi vesmírnou adventuru. Budeš v ní létat, objevovat tajemství planety a její civilizace a pokusíš se ji zachránit před přicházející zkázou ničící vše ve svém dosahu. Hratelnost a prezentace příběhu v sobě skrývají něco poetického, no a těšit se můžeš i na originální vizuální zpracování.

Bonus: Horizon Forbidden West vyjde 18. 2. 2022 a Horizon Zero Dawn dostalo na PS5 patch umožňující hrát v 60 fps. Na závěr se podívej na několik skvěle vypadajících kousků, které se do top 10 nevešly.

Domů
Sdílet
Diskuse