Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. června 2022 18:37
Čas čtení 0:50
Radim Šlechta

Kevin Spacey stanul před soudem kvůli případům sexuálního násilí. Všechna obvinění odmítl

Kevin Spacey stanul před soudem kvůli případům sexuálního násilí. Všechna obvinění odmítl
Zdroj: Frazer Harrison/BAFTA LA/Getty Images
NEWS KEVIN SPACEY SEXUÁLNÍ NÁSILÍ SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Začal soud s hercem Kevinem Spaceym. Ten měl sexuálně napadnout tři muže. Dalších obvinění jsou desítky.

Americký herec Kevin Spacey stanul před londýnským soudem. Čelil obvinění ze sexuálního násilí na třech mužích a jedné účasti na orálním sexu bez svolení druhé osoby. Herec obvinění odmítá a podle svého advokáta se bude snažit svou nevinu dokázat. Řízení bude pokračovat 14. července. Do té doby byl herec propuštěn na kauci. Informuje o tom The Guardian.

Kevin Spacey se měl podle vyšetřovatelů dopustit sexuálního násilí na třech mužích. Další případ se týká účasti na orálním sexu bez souhlasu druhé osoby. Ve čtvrtek stanul před soudem na 28 minut dlouhé slyšení. Následně byl propuštěn na kauci. Soud bude pokračovat 14. července. Pokud se herec na jednání nedostaví, bude zatčen.

Trestných činů se měl dopustit mezi roky 2005 a 2013. Ze spáchání násilného sexuálního chování jej obvinily tři desítky mužů. U soudu se ale doposud objevil jen jednou. Prokuratura jeho obvinění nakonec stáhla. S žádným nařčením Spacey nesouhlasí. Jeho právník uvedl, že herec plánuje dokázat svou nevinu.

Kevin Spacey je dvojnásobným držitelem Oscara. V povědomí diváků je především díky své roli ve filmu Americká krása nebo Sedm. Hrál také v seriálu Dům z karet, ze kterého jej produkce vyhodila poté, co se objevila obvinění ze sexuálního násilí. Režisér Ridley Scott jeho postavu také vystřihl z filmu Všechny prachy světa, když už byl skoro hotový.

Domů
Sdílet
Diskuse