Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
26. června 2022 17:00
Čas čtení 0:56

Dua Lipa je už podruhé žalována kvůli zveřejnění svých paparazzi fotografií na Instagramu

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Dua Lipa je už podruhé žalována kvůli zveřejnění svých paparazzi fotografií na Instagramu
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Dua Lipa je opět žalována za porušení autorských práv poté, co na Instagramu zveřejnila své paparazzi fotografie.

Podle soudních dokumentů podaných u amerického okresního soudu v Kalifornii, na které odkazuje server Independent, newyorský fotograf Robert Barbera tvrdí, že se 26letá zpěvačka Dua Lipa dopustila porušení autorských práv. Na Instagramu totiž zveřejnila fotografie, které pořídil v roce 2018.

Výchozím vlastníkem autorských práv k fotografii je obvykle fotograf, přičemž osoby, které se na snímku objeví, nemají podle autorského zákona žádné nároky, vysvětluje server CMU. Takové osoby mají možnost omezit použití fotografie prostřednictvím práva na ochranu soukromí nebo uplatněním práv na ochranu obrazu a publicity, ale práva duševního vlastnictví obvykle patří tomu, kdo držel fotoaparát.

26. června 2022 13:30 Čas čtení 0:21 10 nejlepších fotografií uplynulého týdne 10 nejlepších fotografií uplynulého týdne
Lovestream Festival Dua Lipa
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Podle časopisu Billboard se fotograf snažil věc vyřešit již dříve mimosoudně, ale komunikace se údajně zpomalila, a nakonec ustala poté, co zpěvačka obdržela návrh kopie žaloby. Poté byly snímky z jejího účtu odstraněny.

Barbera požaduje náhradu škody a odpuštění veškerých zisků, které lze přičíst údajné protiprávní činnosti, zákaz porušování dalších děl, proplacení nákladů řízení a úroky z prodlení.

25. června 2022 17:15 Čas čtení 2:09 Festival Beats for Love nabídne světové DJs i underground. Součástí festivalu jsou edukativní workshopy Festival Beats for Love nabídne světové DJs i underground. Součástí festivalu jsou edukativní workshopy

Není to poprvé, co byla popová hvězda zažalována za zveřejňování paparazzi fotografií na sociálních sítích. V roce 2021 podala společnost Integral Images na zpěvačku osmistránkovou žalobu, v níž ji obvinila z porušení autorských práv. Stalo se tak kvůli sdílení jedné z jejich fotografií, na níž byla zpěvačka zachycena, jak opouští letiště ve velkém klobouku, bez povolení nebo autorizace.

Barbera již v minulosti podal žalobu na celebrity za to, že zveřejnily jeho fotografie na svých sociálních účtech. Žaloval například Arianu Grande či Justina Biebera.

Zpět
Sdílet
Diskuse