Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. června 2022 15:00
Čas čtení 0:53
Ilona Hobzová

VIDEO: Policisté pátrají po muži, který se vloupal do domů a sledoval spící obyvatele

VIDEO: Policisté pátrají po muži, který se vloupal do domů a sledoval spící obyvatele
Zdroj: Policie ČR
NEWS POLICIE ČR ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Je zaznamenán případ, kdy podezřelý dokonce seděl na posteli vedle devítileté dcery majitele domu v jejím dětském pokojíčku, zatímco ona spala a nic netušila.

Pražští kriminalisté ve čtvrtek vyhlásili pátrání po muži, který se v průběhu noci vloupal do několika rodinných domů a pohyboval se po nich. Navíc sledoval spící obyvatele a někdy jim také odcizil věci nebo finanční hotovost. Podezřelým je muž mezi 55–60 lety věku, vyšší mohutnější postavy, hladce oholený, prošedivělé vlasy. Napadá na pravou nohu.

Přítomnost lidí mu nevadila

„K vloupání došlo především v noci nebo časných ranních hodinách v tzv. spících domech, tedy tam, kde obyvatelé domu byli uvnitř a spali. Z kamerových záznamů je zcela evidentní, že přítomnost lidí neznámému nevadí. Ba naopak, dalo by se říci, že tyto domy přímo vyhledává,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský. Doplnil, že zaznamenali i případ, kdy hledaný muž seděl na posteli vedle devítileté dívky, zatímco ona spala a nic netušila. 

V některých případech naopak obyvatelé domu zaznamenali pohyb podezřelého, i když nespali. „Aby nebyl rušen, zamkl se v místnosti nebo celém patře, vše prohledal a následně dům opustil,“ doplnil Rybanský.

Policisté zaznamenali sedm případů, nelze ale vyloučit, že jich bylo mnohem více. Případ je prověřován pro trestné činy loupež a porušování domovní svobody, muži hrozí až tříletý trest odnětí svobody. „Kriminalisté již vyčerpali všechny dostupné možnosti, jak podezřelého dopadnout, proto se obracejí na širokou veřejnost s žádostí o spolupráci. Pokud podezřelého poznáváte nebo máte informace, které by vedly k jeho ztotožnění, kontaktujte prosím linku 158,“ dodal Rybanský.

Domů
Sdílet
Diskuse