Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. července 2022 8:00
Čas čtení 2:02
Dominik Vetrák

Black Bird je nový seriál z vězeňského prostředí. Dokáže se Jimmy skamarádit s psychopatickým sériovým vrahem žen?

FILMY A SERIÁLY NOVÉ SERIÁLY
Uložit Uložené

Nový kriminální seriál od Apple TV+ musíš vidět.

Black Bird je kriminální minisérie od streamingové služby Apple TV+. V pátek vyšly první dvě epizody a my ti s radostí oznamujeme, že se povedly. Minisérie zachycuje příběh inspirovaný skutečnými událostmi. Hlavními postavami jsou vládní agenti, policisté a zločinci. Děj se totiž většinou odehrává ve vězení.

Doporučeno
RECENZE: The Sea Beast (animák od Netflixu) RECENZE: The Sea Beast (animák od Netflixu) 11. července 2022 18:30

Drogový dealer se ve vězení musí skamarádit se sériovým vrahem

Herec Taron Egerton (Kingsman) hraje Jimmyho Keena, syna policisty a drogového dealera, jehož policie chytí a odsoudí k deseti letům odnětí svobody. Dostane však šanci získat svoji svobodu zpět. Policie potřebuje přiznání a informace o sériovém vrahovi Larrym Hallovi (Paul Walter Hauser z filmu I, Tonya).


Myslí si, že zabil čtrnáct žen, našli ale tělo jen jedné z nich. Jimmyho nejprve přesunou do přísně střeženého vězení, kde „sedí“ i Larry. Postupně se s ním má seznámit a získat jeho důvěru. Problémem je, že Larry je podezřívavý a Jimmyho navíc tlačí čas. Pokud Larrymu brzy nedokážou vinu, dostane se na svobodu a je jisté, že bude znovu zabíjet.

Black Bird
Zdroj: Netflix

Zajímavé je, že v prvních dvou částech se Jimmy a Larry ani nesetkají. Hlavní část seriálu se tak odehraje ve zbývajících čtyřech epizodách. První část se soustředila na Jimmyho, přičemž tvůrci ukázali jeho drogový byznys a soudní proces ve velmi rychlém sledu. Vůbec se neobtěžovali zobrazením vězeňského života, což obdivujeme.

Doporučeno
PŘEHLED: Nejlepší seriály na streamu v březnu. Čeká tě sci-fi od tvůrců Hry o trůny a politická satira s Kate Winslet PŘEHLED: Nejlepší seriály na streamu v březnu. Čeká tě sci-fi od tvůrců Hry o trůny a politická satira s Kate Winslet 1. března 2024 8:00

Některé filmy a seriály zobrazují vězeňský život nereálným způsobem, respektive jej příliš dramatizují. Kdyby byly věznice tak drsné, nebezpečné a smrtící, jak to vídáme ve filmech a seriálech, pomalu by musely stavět vlastní hřbitovy. 

Black Bird
Zdroj: Netflix

Druhá část je ještě lepší než ta první

Black Bird se zaměřuje primárně na postavy a jejich osobnosti. Ve druhé části sledujeme už i obviněného Larryho, který je duševně nemocný sociopat a potenciální vrah mnoha mladých žen. Larrymu se zdá, že jen sní, ale ve skutečnosti unáší, znásilňuje a vraždí ženy v několika státech USA. Když z něj policisté dostanou přiznání, Larry a jeho právník se to snaží uhrát na to, že ho k tomu policisté donutili a že nemají žádné důkazy. 

Larry se tak určitě dostane na svobodu a je jen na Jimmym, aby tomu zabránil. Pokud se s Larrym skamarádí a získá od něj informace o dalších obětech, bude jasné, že Jimmy je vrah. Druhá epizoda se nám líbila mnohem víc než první, protože ukázala vraha. Pokud jsi sledoval seriál Mindhunter na Netflixu, možná zachytíš podobnou krimi atmosféru, když si vyšetřovatelé povídali s psychicky narušeným vrahem. 

Black Bird väzenský seriál Taron Egerton
Zdroj: Apple TV+

Prvním částem kralují skvělí herci

Za skvělou atmosférou stojí jak scénář, tak herci v čele s Paulem Walterem Hauserem, který podává zřejmě nejlepší výkon své kariéry. Vynikající je také herec Taron Egerton v roli Jimmyho, jehož svalnaté a „vysekané“ tělo se hodí i na roli Wolverina v marvelovském světě. V závěru nás zaujala i herečka Sepideh Moafi jako vládní agentka a nedávno zesnulý Ray Liotta, který natočil své scény pro seriál ještě před smrtí. 

Doporučeno
První drogu jsem měl ve čtyřech letech, říká Dominik. Proč je pro Čechy lákavý hlavně pervitin? První drogu jsem měl ve čtyřech letech, říká Dominik. Proč je pro Čechy lákavý hlavně pervitin? 20. února 2024 11:00

Black Bird se po dvou částech jeví jako skvělý dramatický kriminální seriál z vězeňského prostředí. Prvním dvěma epizodám by zřejmě prospělo, kdyby byly trochu kratší a přímočařejší. Přesto nás ale bavily a seriál si užíváme. Něco nám říká, že další epizody budou ještě lepší.

Domů
Sdílet
Diskuse