Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. července 2022 14:30
Čas čtení 5:15
Dominik Vetrák

Tyto filmy chce vidět každý. Podíváme se na ně ještě letos a jen v kinech

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Těchto 10 filmů určitě plánujeme vidět v kinech. Nikde jinde totiž dostupné nebudou.

Po přehledu 10 nejočekávanějších filmů do konce roku, které uvidíme na Netflixu či Apple TV, ti představíme i desítku nejočekávanějších filmů, jež ještě letos uvidíš jen v kinech. Vybere si určitě každý, fanoušci akčních, romantických, psychologických i komiksových a dramatických filmů.

Doporučeno
Netflix do konce roku vydá 10 filmů, na které se těšíme více než na Avatara 2 Netflix do konce roku vydá 10 filmů, na které se těšíme více než na Avatara 2 13. července 2022 16:30

1. Nope – 18. 8.

Režisér Jordan Peele natočil po dvou skvělých filmech (Get Out a Us) hororové sci-fi, ve kterém mimozemšťané začnou unášet lidi z ranče. Pokud bude snímek podobný jako předchozí dva režisérovy počiny, očekávat můžeme i jakýsi sociální komentář o rasismu. 

Trailery na nás působí pozitivním dojmem, film je nabitý kvalitními herci (Daniel Kaluuya, Keke Palmer, Barbie Ferreira, Steven Yeun) a upřímně se podíváme na cokoli, co natočí Jordan Peele. Nechápeme ale, proč musíme po americké premiéře čekat na tu českou ještě další tři týdny.

2. Bullet Train – 4. 8. 

Brada Pitta si už v mnoha filmech neužijeme. Skvělý hollywoodský herec totiž řekl, že se cítí být na konci své kariéry. Bullet Train je akční blockbuster, ve kterém Pitt ztvárňuje vysloužilého vraha. Neochotně přijme další kontrakt, ale nemusí nikoho zabíjet. Má jen převzít jistý kufřík z vlaku.

Problém je, že po kufříku jde několik špičkových zabijáků a kufřík může získat jen jeden z nich. Pitta doplní herci jako Aaron Taylor-Johnson, Brian Tyree Henry, Zazie Beetz, Masi Oka, Michael Shannon, Logan Lerman nebo Hirojuki Sanada. Snímek režíroval David Leitch (John Wick, Deadpool 2, Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw). Pokud máš chuť na zábavnou akční jednohubku s charismatickými herci, určitě vyraz do kina.

3. Don’t Worry Darling – 22. 9. 

Po nezávislém debutu s názvem Booksmart uvidíme 22. září další lákavý film režisérky Olivie Wilde. Wilde v tomto případě zahraje na trochu vážnější notu. Půjde o psychologický thriller s nádechem tajemna zasazený do 50. let minulého století.


Diváka potěší, že tentokrát bude mít její film opravdu hvězdné obsazení. Těšit se můžeš na oscarovou Florence Pugh, zpěváka Harryho Stylese, který bude hrát jejího manžela, a také Chrise Pinea či samotnou Olivii Wilde, která si kromě režie střihla i vedlejší roli. 

Režisérka Wilde v rozhovoru pro Vogue prozradila, že se soustřeďuje na ženskou rozkoš, tedy na něco, na co tvůrci hollywoodských filmů zapomínají. Podle Wilde budou diváci ze scény, kterou vymyslela pro své hlavní postavy, tak trochu šílet.

4. Amsterdam – 3. 11. 

Amsterdam je kriminální drama z 30. let minulého století, které mísí prvky skutečné historie a fikce. Natočil jej David O. Russell (naposledy režíroval Joy s Jennifer Lawrence z roku 2015), který zároveň produkoval a psal k němu i scénář. 

Děj sleduje dva vojáky (Christiana Balea a Johna Davida Washingtona) a zdravotní sestru (Margot Robbie), které neprávem obviní z vraždy. Během filmu se spolčí s bizarními postavami, se kterými budou pracovat na očištění svých jmen. 

Kromě Balea, Washingtona a Robbie si zde zahrají herci jako Rami Malek, Timothy Olyphant, Michael Shannon, Robert De Niro, Chris Rock, Anya Taylor-Joy, Zoe Saldana, Mike Myers nebo zpěvačka Taylor Swift.

5. Black Panther: Wakanda Forever – 10. 11. 

Režisér Ryan Coogler má velmi náročný úkol. Musí natočit pokračování úspěšného komiksového filmu Black Panther bez své hlavní hvězdy. Herec Chadwick Boseman totiž tragicky a nečekaně zemřel minulý rok na rakovinu a tvůrci ve studiu Marvel museli měnit celý svůj příběh, a to nejenom pro tento, ale pro mnohé další filmy, ve kterých se měl objevit. 

Půjde o emotivní rozloučení s oblíbeným hercem v zábavném marvelovském světě. Navíc na internetu kolují spekulace, že součástí filmu bude jak Namor, tak Doctor Doom, klasický záporák týmu Fantastická čtyřka.

O příběhu moc nevíme, ale Wakandu bude údajně chránit Riri Williams (nová hrdinka Ironheart, která půjde ve šlépějích Iron Mana). Ta vyrobí přístroj, pomocí kterého vědci získají cennou látku z oceánu, ale naruší to život zvířat ve vodě, což se nelíbí Namorovi, dalšímu novému nadčlověku z tohoto světa.

6. The Banshees of Inisherin – 20. 10.

Jedná se o novinku režiséra Martina McDonagha, který naposledy natočil perfektní drama Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Po pěti letech čekání se vrací do kin a do tohoto seznamu se jeho novinka dostala i přesto, že o jejím ději nevíme vůbec nic. Má jít o drama, ve kterém si hlavní role zahrají Colin Farrell, Brendan Gleeson a Barry Keoghan.

7. Violent Night – 8. 12. 

Ani o tomto filmu nevíme nic, co by ti pomohlo představit si, o čem bude. Je to ale novinka od režiséra Tommyho Wirkoly, který stojí za Dead Snow, Hansel & Gretel: Witch Hunters a v neposlední řadě za skvělým loňským komediálním krvákem The Trip. Můžeš se na něj podívat na Netflixu a my to vřele doporučujeme.

Snímek se dostal i do našeho výběru 10 nejlepších filmů roku. Novinka od režiséra jednoho z nejlepších filmů minulého roku nás tedy moc zajímá. Hlavní roli bude hrát David Harbour (Stranger Things).

8. Avatar: The Way of Water – 15. 12. 

Pokud by scénárista James Cameron dodržel původní datum premiéry, Avatar 2 by byl v kinech již v roce 2014. Po osmiletém odkladu jsme konečně viděli i první trailer, ve kterém tvůrci nešetřili krásnými záběry zobrazujícími planetu Pandoru.

I tentokrát bude hlavní postavou příběhu Jake Sully (Sam Worthington), který žije se svojí nově objevenou rodinou na planetě Pandora. Jejich klidný život naruší další hrozba, a proto musí spolu s Neytiri (Zoe Saldana) a armádou rasy na'vi vymyslet plán, jak ochránit planetu. 

Kromě nich uvidíme ve filmu i herce jako Sigourney Weaver, Stephena Langa či Kate Winslet, která kvůli jedné scéně ve filmu nedýchala pod vodou přes sedm minut (velká část filmu se odehrává pod vodou). James Cameron nedávno řekl, že přemýšlí o tom, že Avatara 4 a 5 režírovat nebude a přenechá to někomu jinému, aby mohl natočit i něco jiného.

9. Strange World – 23. 11.

Searcher Clade (Jake Gyllenhaal) je černou ovcí rodiny. Na rozdíl od ní nemá zájem o prohledávání exotických míst, a tak se stal farmářem. Jednoho dne se však musí vrátit k rodině a pomoci jejím členům překonat obrovské a nebezpečné dobrodružství.

Když vyjde ze své komfortní zóny a ocitne se v nádherném a kouzelném světě, přehodnotí svůj život. Trailer je plný krásných animovaných scén a může se jednat o další animovanou klasiku od Disney. Film režíruje Don Hall (Raya a drak, Big Hero 6 či Moana).

 

10. Creed 3

Herec Michael B. Jordan, který hraje ve filmové sérii hlavní postavu Adonise Creeda, se rozhodl, že tentokrát se postará i o samotnou režii. Jelikož půjde o jeho režijní debut, je sporné, jak se s tím popasuje a zda to pro něj není až příliš velké sousto.


„O režii jsem uvažoval už dříve, šlo jen o správné načasování. Ve svém životě jsem se dostal do bodu, kdy jsem si byl více jistý tím, kdo jsem... Osobnostně jsem dospíval, rostl profesionálně a učil jsem se od velikánů jako Ryana Cooglera, Denzela Washingtona a dalších špičkových režisérů, které respektuji,“ řekl Jordan podle amerického týdeníku Variety.

V Creedovi 3 se postaví nové postavě, boxerovi, kterého hraje Jonathan Majors (Loki, Lovecraft Country). Fanoušky série nepotěší, že Sylvester Stallone a jeho Rocky už nebudou součástí příběhu.

Filmy, které nemají jisté datum premiéry:

Disappointment Boulevard (nový film režiséra Hereditary), Bardo (první film Alejandra Iñárritu od jeho dramatu The Revenant), The Whale (novinka od Darrena Aronofského, režiséra Mother!), Poor Things (novinka Yorgose Lanthimose, režiséra The Favourite), Son (nové drama od režiséra oscarového dramatu Father), Bones and All (novinka od režiséra Call Me By Your Name s hercem Timothéem Chalametem) nebo The Fabelmans (novinka od Stevena Spielberga).

Samostatnou kapitolou je akční špionážní kousek Operation Fortune od režiséra Guye Ritchieho (Aladin, Wrath of Man, Gentlemani). Snímek měl mít původně premiéru už na jaře, ale v jejím centru jsou ukrajinští mafiáni vykresleni velmi negativně. Tvůrci snímku se rozhodli, že to v současnosti není vhodná prezentace ukrajinského národa, a tak musí film upravit. Zatím nevíme, kdy se dostane do kin.

Domů
Sdílet
Diskuse