Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
21. července 2022 18:56
Čas čtení 0:48

Před dvaceti lety se Michael Schumacher zapsal do historie pátým vítězstvím mistra světa v řadě

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Před dvaceti lety se Michael Schumacher zapsal do historie pátým vítězstvím mistra světa v řadě
Zdroj: Netflix

Právě dnes uplynulo 20 let od chvíle, kdy Michael Schumacher nastavil rekord sedminásobného mistra světa. Posledních pět vítezství navíc odjel v řadě za sebou.

Právě dnes uplynulo 20 let od chvíle, kdy se Michael Schumacher stal ve Francii pětinásobným mistrem světa, všechny tituly navíc získal v řadě za sebou. Německý velikán byl v období své největší slávy mezi lety 2000 až 2004, kdy pro Ferrari získal pět titulů mistra světa v řadě. Informoval o tom server Give Me Sport.

Sérii pěti vítězství přidal již ke dvěma titulům, které získal v Benettonu v roce 1994 a 1995, díky čemuž se tak dostal na sedm titulů mistra světa, a do roku 2020 držel světový rekord, dokud jej nevyrovnal Lewis Hamilton.

Pátým titulem, kterým vyrovnal tehdejší celkový rekord Juana Manuela Fangia, získal ve Velké ceně Francie 2002 v Magny-Cours, přičemž šlo teprve o 11. závod z kalendáře o 17 závodech. Získání titulu takto brzy v sezóně je skutečná rarita. Schumacherova dominance mu v té době navíc vynesla umístění na stupních vítězů v každém závodě.

Je to výkon, kterému by se jen těžko vyrovnali i takoví jezdci jako Max Verstappen nebo Lewis Hamilton, a slouží jako připomínka toho, jak impozantní partnerství Schumacher a Ferrari na vrcholu své slávy tvořili.

V roce 2013 se Schumacher zranil při lyžování v Alpách a po vážném zranění hlavy upadl do kómatu, ve kterém je až do současnosti.

Domů
Sdílet
Diskuse