Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
22. července 2022 17:12
Čas čtení 0:54

VIDEO: Rodiče v Praze nechali tříletou holčičku zamčenou v autě. Z úmorného horka ji vysvobodila policie

Kategorie:
News
Uložit Uložené
VIDEO: Rodiče v Praze nechali tříletou holčičku zamčenou v autě. Z úmorného horka ji vysvobodila policie
Zdroj: Policie ČR

Jedná se již o druhý případ během posledních dvou dnů, kdy pražští policisté zasahovali u dětí zamčených v automobilech. Při teplotách kolem 35 stupňů Celsia může být ve vozidle i 47 stupňů Celsia.

Ve středu jsme tě informovali o půlroční holčičce, kterou její matka nechala zamčenou v autě na slunci. Jen o den později zasahovali pražští policisté u podobného případu. U nákupního centra v Praze 10 byla v autě zamčená více než 15 minut tříletá holčička. Byla zpocená, s policisty nekomunikovala, pročež hlídka rozbila okno a holčičku vysvobodila, informuje Policie ČR.

22. července 2022 15:11 Čas čtení 0:50 Nový prezidentský průzkum: V prvním kole by vyhrál Babiš, podpora Danuše Nerudové stoupá Nový prezidentský průzkum: V prvním kole by vyhrál Babiš, podpora Danuše Nerudové stoupá

„Tentokrát tříletou holčičku nechali rodiče v rozpáleném autě na parkovišti u nákupního centra v Praze 10. Dítě bylo v autě více než patnáct minut, bylo zpocené a nedařilo se s ním domluvit, aby auto samo odemklo. Policisté proto museli opět rozbít okno a z auta ho dostat ven,“ napsala na Twitteru Policie ČR.

Ve dnech, kdy se teploty venku pohybují kolem 35 stupňů Celsia, může být v zaparkovaném automobile v průměru 47 stupňů Celsia. Meteorologové i veřejnost proto každý rok varují, abys v autě hlavně nikdy nenechával*a děti či zvířata.

„Nenechávejte děti nebo i zvířata v automobilech zaparkovaných na přímém slunci. Věnujte zvýšenou pozornost malým dětem, starším a nemocným občanům,“ připomíná Český hydrometeorologický ústav.

Domů
Sdílet
Diskuse