Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Eduard Starkbauer
23. července 2022 8:52
Čas čtení 0:45

Las Vegas omezí velikost soukromých bazénů na 55 m². Důvodem je rekordní sucho

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Las Vegas omezí velikost soukromých bazénů na 55 m². Důvodem je rekordní sucho
Zdroj: Unsplash/Dim Hou

Opatření se netýká 200 000 již stojících bazénů ani těch v hotelech či aquaparcích.

Pro obyvatele Las Vegas bude od 1. září platit nové omezení velikosti soukromých bazénů. Opatření zaměřené na šetření vody je ale natolik mírné, že zasáhne především extrémně bohaté.

Regionální poslanci nevadského okresu Clark, ve kterém se Las Vegas nachází, odhlasovali podle Gizmodo nařízení v souvislosti s přetrvávajícím suchem. Omezení velikosti bazénů na 55,7 čtverečního metru zpětně neovlivní 200 000 již postavených bazénů v oblasti. Průměrná velikost bazénů v okrese Clark je přitom již dnes 43,7 čtverečního metru.

Omezení se nedotkne ani nových komerčních bazénů v hotelech či ve vodních parcích. Generální ředitel místních vodáren John Entsminger opatření vítá, protože v posledních letech u domů superbohatých přibývaly obrovské bazény. „Máme stále více bazénů větších než 250 čtverečních metrů, které ani neslouží k plavání. Lidé je staví čistě z estetických důvodů.“ 

23. dubna 2024 13:00 Čas čtení 4:44 Uprostřed USA mluví tisíce lidí česky. „Jedí tu kolaches a tancují polku,“ říká Edita, která učila češtinu na nebraské univerzitě Uprostřed USA mluví tisíce lidí česky. „Jedí tu kolaches a tancují polku,“ říká Edita, která učila češtinu na nebraské univerzitě

Nevada odebírá asi 90 % vody z řeky Colorado a z jezera Mead, jehož hladina letos dosáhla historického minima v důsledku sucha a nadměrného čerpání. Las Vegas v souvislosti s šetřením vody zvažuje i zákaz tzv. nefunkčních trávníků, jejichž jediným účelem je estetické zpříjemnění okolí.

Domů
Sdílet
Diskuse