Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
23. července 2022 12:41
Čas čtení 0:49

Vít Rakušan obhájil mandát předsedy hnutí STAN

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Vít Rakušan obhájil mandát předsedy hnutí STAN
Zdroj: se souhlasem Víta Rakušana

Hlasovala pro něj drtivá většina přítomných.

Hnutí STAN v hlasování o novém vedení strany zvolilo v sobotu v Hradci Králové stávajícího předsedu Víta Rakušana. Ministr vnitra neměl žádného protikandidáta. Získal 292 hlasů z 305 přítomných straníků. Na pozici předsedy strany bude další dva roky. Informace ze sněmu vysílala Česká televize.

Zástupci hnutí STAN na mimořádném sněmu v Hradci Králové zvolili do svého vedení Víta Rakušana. Ten tak obhájil pozici předsedy a mandát mu zůstává po dobu dalších dvou let. Rakušan neměl žádného protikandidáta. Pozici obhájil s 292 hlasy z celkových 305. Během svého projevu vyzýval k přijetí eura nebo zrušení superhrubé mzdy. Nezapomněl také zmínit zklamání, které hnutí mohlo svým voličům přinést.

„I po všech přešlapech tady poptávka po našem konceptu stále je. A naším úkolem je dokázat, že STAN je životaschopnou politickou silou. Rostli jsme, protože tu byla obrovská poptávka po změně a novém stylu politiky. Zklamali jsme právě ty lidi, kteří po změně volali a volili nás,“ připomněl Rakušan nedávné korupční kauzy hnutí STAN.

23. dubna 2024 9:12 Čas čtení 5:39 Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu

Během soboty budou příslušníci hnutí STAN volit také místopředsedy hnutí. Rakušan se nechal slyšet, že by rád v pozici prvního místopředsedy viděl Lukáše Vlčka, bývalého starostu Pacova. Ten je poté, co se Jan Farský a Pavel Čížek nominace vzdali, jediným kandidátem na tuto pozici.

Článek jsme aktualizovali.

Domů
Sdílet
Diskuse