Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
23. července 2022 13:23
Čas čtení 1:04

Místopředsedou hnutí STAN se stal Lukáš Vlček, favorit předsedy Rakušana

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Místopředsedou hnutí STAN se stal Lukáš Vlček, favorit předsedy Rakušana
Zdroj: STAN

Hnutí STAN si během soboty volí vedení.

Místopředsedou hnutí STAN se stal Lukáš Vlček. Poté, co se Jan Farský a Pavel Čížek nominace vzdali, byl na mimořádném sněmu Starostů a nezávislých v Hradci Králové favorit předsedy hnutí Víta Rakušana Lukáš Vlček zvolen 291 hlasy z 294 přítomných delegátů hnutí. Ve vysílání o tom informovala Česká televize.

Hnutí STAN si během soboty volí v Hradci Králové nové vedení. Změny se budou pravděpodobně týkat především pozic místopředsedů. Prvním místopředsedou se stal favorit šéfa STAN Víta Rakušana Lukáš Vlček, bývalý starosta Pacova. Zástupci strany jej zvolili 291 hlasy z 294. Vlček byl jediným kandidátem na funkci prvního místopředsedy poté, co kandidaturu stáhli Jan Farský a Pavel Čížek.

Stejně jako Vít Rakušan, který na sněmu obhájil místo předsedy hnutí, apeloval Vlček na potřebu zotavení se z nedávných korupčních kauz. Podle něj se buď Starostové společně zotaví, nebo společně zahynou. Právě kvůli korupčním kauzám bývalého náměstka pražského primátora za STAN Petra Hlubučka se mimořádný sněm koná.

„Musíme nutně změnit naše uvažování, styl a prezentaci naší práce. Máme řadu úspěchů, ale jsme zvyklí se jimi moc nechlubit. Budu pracovat na naší profesionalizaci a posunu do první politické ligy,“ řekl Hlubuček na sněmu.

7. února 2024 17:36 Čas čtení 0:24 Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun

Lukáš Vlček se starostou Pacova stal ve svých čtyřiadvaceti letech. Po patnácti letech funkci starosty města na Pelhřimovsku opustil. Stejně jako předseda hnutí Vít Rakušan dostal i Vlček mandát místopředsedy na dva roky.

Článek jsme aktualizovali.

Domů
Sdílet
Diskuse