Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. července 2022 8:30
Čas čtení 4:56
Dominik Vetrák

HBO Max, Disney+, Apple TV+ a další streamingové služby v srpnu pohřbí kina

FILMY A SERIÁLY PROGRAM AMAZON PRIME PROGRAM APPLE TV+ PROGRAM DISNEY+ PROGRAM HBO MAX PROGRAM STREAMINGOVÝCH SLUŽEB
Uložit Uložené

Toto jsou nejočekávanější seriály a filmy na HBO Max a dalších streamingových službách.

Streamingové služby v srpnu vydají tolik zajímavých filmů a seriálů, že se nevejdou do jednoho přehledu. Rozhodli jsme se tedy oddělit program Netflixu od ostatních služeb. Dnes ti tak představíme 10 nejočekávanějších srpnových seriálů a filmů od HBO Max, Disney+, Apple TV+, Hulu, Amazon Prime a Peacock. 

I díky tomu, že mnozí z vás podporují Refresher a jsou součástí klubu Refresher+, můžeme vytvářet přehledy programů kin a streamingových služeb, jako jsou Netflix, HBO Max, Disney+ nebo Apple TV+.

Doporučeno
O čem budou Avengers: Kang Dynasty a Secret Wars? Uvidíme Hugha Jackmana jako Wolverina a Roberta Downeyho Jr. jako Iron Mana? O čem budou Avengers: Kang Dynasty a Secret Wars? Uvidíme Hugha Jackmana jako Wolverina a Roberta Downeyho Jr. jako Iron Mana? 27. července 2022 12:30

Peacock

They/Them – 5. srpen

Tuto službu si v Česku předplatit nemůžeš, přesto si myslíme, že si její film They/Them zaslouží tvou pozornost. Děj snímku bude sledovat teenagery v táboře pro LGBTI lidi.

Dospělí zaměstnanci tábora se budou snažit konvertovat homosexuály na heterosexuály, protože si myslí, že jejich sexualita je nemoc. Teenageři se musí vyrovnat nejen s homofobními dospěláky, ale také se záhadnou osobou v masce, která jim ubližuje a hrozí zabitím.

Hulu/Disney+

Hulu u nás nemáme, ale na některé seriály a filmy této služby se můžeš podívat i na Disney+ (na jeden z nejlepších seriálů roku The Bear ale bohužel ne). 

Mike – 25. srpen

Minisérie zachytí život boxerské legendy, která je světu známá do dnešního dne. Mike Tyson však nebyl celý život jen úspěšným boxerem. Tak jako po ukončení své kariéry, i před jejím začátkem byl kontroverzní osobou, které nejednou ruply nervy a občas to skončilo i ublížením na zdraví. Minisérie zobrazí jeho dětství, mládí a dospělost. Hlavní roli ztvární Trevante Rhodes (Moonlight, Predator).

Patient –⁠ 30. srpen

V tomto seriálu si Domhnall Gleeson zahraje sériového vraha, který se rozhodne jít k psychiatrovi (Steve Carell). Namísto toho, aby podstoupil klasickou léčbu, však svého lékaře unese a následně s ním konverzuje, zatímco se lékař bojí o život.

Predátor: Prey – 5. srpen

Prey má předpoklady stát se nejlepším filmem ze série Predátor od dob Predátora 2. Režisér Dan Trachtenberg (10 Cloverfield Lane) zasadil děj snímku do roku 1719, kdy predátor zavítal na Zemi vůbec poprvé. Možná si myslel, že najde jen bezbranné lidi s primitivními zbraněmi, ale jedna indiánka se mu postaví a přinutí jej použít všechny své zbraně, aby z planety Země utekl živý. Prey budeš moci zhlédnout i na Disney+.

 

Disney+

I Am Groot – 10. srpen

Seriál sestávající z pěti krátkých animovaných filmů vyjde 10. srpna. Ve všech částech budeme sledovat dobrodružství Baby Groota (Groot ze Strážců Galaxie 2), a tedy z období, kdy byl Groot dítětem. Minimálně v jedné části uvidíme i Rocketa (postavu opět namluvil herec Bradley Cooper). Z hlediska stylu půjde spíše o animovaný seriál pro děti.

 

She-Hulk: Attorney at Law – 17. srpen

Hlavní postavou komiksového seriálu ze světa Marvelu je právnička Jennifer Walters (Tatiana Maslany), která je shodou okolností sestřenicí Bruce Bannera alias Hulka (Mark Ruffalo). V komiksech se Jessica promění poté, co se vážně zraní a Bruce jí daruje krev.

Doporučeno
Řezání končetin, explodující penisy a válka, která se nikdy nemění. Seriál Fallout míchá zábavu s děsivou vizí budoucnosti Řezání končetin, explodující penisy a válka, která se nikdy nemění. Seriál Fallout míchá zábavu s děsivou vizí budoucnosti 15. dubna 2024 9:00

Na rozdíl od Bruce ale dokáže svou proměnu ovládat a po přeměně jí zůstává i její osobnost. Je to prostě stará dobrá Jennifer, akorát se superschopnostmi. Hulk ji bude učit, jak se přeměňovat na She-Hulk a bojovat, takže bude důležitou součástí děje.

Kromě toho uvidíme i Emila Blonského alias záporáka Abominationa (Tim Roth), se kterým Hulk bojoval ve snímku The Incredible Hulk, když Hulka ještě hrál Edward Norton. V seriálu se objeví také Benedict Wong jako Wong a Charlie Cox jako Daredevil.

 

 

Star Wars: Andor – 31. srpen

Děj 12dílného seriálu se odehrává pět let před událostmi filmu Rogue One: A Star Wars Story z roku 2016. Fanouškům Hvězdných válek přinese příběh o narůstající vzpouře proti Impériu a o tom, jak se do ní zapojili lidé. „Je to éra plná nebezpečí, podvodů a intrik, v níž se Cassian vydá na cestu, která je předurčena změnit ho na rebelského hrdinu,“ avizují tvůrci.

Seriál zobrazí život a události rebela Cassiana Andora předtím, než se zúčastnil sebevražedné mise ve snímku Rogue One. Cassiana opět ztvární herec Diego Luna a kromě něj se vrátí i herec Alan Tudyk jako charismatický robot K-2SO. Je však možné, že jej uvidíme až ve druhé sérii. Seriál vypadá v prvním traileru úchvatně a tvůrci jej popisují jako akční politický thriller.

 

HBO Max:

House of the Dragon – 21. srpen

Návrat Game of Thrones ve velkém stylu přichází se spin-off seriálem, který se bude odehrávat 200 let předtím, než Daenerys získala své draky. Seriál se zaměří na rod Targaryenových, na to, jak ovládali Westeros, ale také na to, jak mezi nimi postupně propukla občanská válka a bitva o Železný trůn. V seriálu bude 17 draků, intriky, politické machinace, sex, středověké bitvy a spousta postav. 

Doporučeno
PŘEHLED: Nejlepší nové seriály v dubnu. Dorazí postapokalyptický Fallout i novinka s Iron Manem PŘEHLED: Nejlepší nové seriály v dubnu. Dorazí postapokalyptický Fallout i novinka s Iron Manem 1. dubna 2024 14:00

První epizodu režíroval Miguel Sapochnik. Ten natočil i epizody Hardhome nebo Battle of the Bastards z původního seriálu. Celkově bude mít House of the Dragon 10 částí, a pokud bude první série úspěšná, HBO natočí i druhou. Děj se bude odehrávat ve více časových obdobích a některé postavy místy uvidíme v mladším věku s mladšími herci.

Paddy Considine hraje krále Viseryse Targaryena, následníka krále Jaehaeryse. Představí se i Emma D'Arcy (seriál Truth Seekers) jako princezna Rhaenyra Targaryen společně s Mattem Smithem (princ Philip v seriálu The Crown) jako jejím strýcem princem Daemonem Targaryenem a bratrem krále, který má zálusk na trůn a zřejmě bude stát za vzpourou v rodině.

Apple TV+

Luck – 5. srpen

Animovaný film se zaměří na ženu Sam, která má v životě velkou smůlu. Štěstí se na ni usměje, když jí pomůže kouzelná bytost určující, kdo má v životě kolik štěstí. Sam však o své štěstí přijde, a tak bytost v podobě kočky pronásleduje, až se dostane do jejího světa. Způsobí tam ale chaos a celý svět je v ohrožení, jelikož mezi štěstím a smůlou není rovnováha.

Five Days at Memorial – 12. srpen

Minisérie zobrazí problémy, se kterými se setkali pacienti a zaměstnanci nemocnice v New Orleans poté, co je zasáhl hurikán Katrina. Ten nezabíjel lidi jen přímo, ale i nepřímo. Někteří lidé obviní zaměstnance nemocnice, že neudělali vše pro to, aby zachránili pacienty. Ty údajně nechali napospas smrti, jen aby zachránili sami sebe. Hlavní roli zdravotní sestry si zahraje Vera Farmiga (The Conjuring).

See – 26. srpen

Třetí série sci-fi seriálu See bude poslední. Herec Jason Momoa v ní bude bojovat o záchranu nejen svého života, ale také o životy svých přátel, rodiny a jeho rozhodnutí ovlivní i zbytky lidstva. Ty žijí na planetě Zemi poté, co všichni přišli o zrak.

Amazon Prime Video

A League of Their Own – 12. srpen

Během druhé světové války odešlo mnoho mužů bojovat na frontu. Neměl tedy kdo hrát baseball, následkem čehož v USA vznikla první profesionální ženská baseballová liga. Seriál vypráví příběhy žen, které opustily své domovy a rodiny, aby si mohly splnit sen a dokázat ve sportu něco velkého. Důležitou součástí příběhu bude prozkoumání rasismu a sexismu ve sportu ovládaném muži. 

Doporučeno
Hlavní kameraman Vládců nebes nám prozradil, jak se natáčí seriál za 200 milionů dolarů. Austin Butler se choval netypicky Hlavní kameraman Vládců nebes nám prozradil, jak se natáčí seriál za 200 milionů dolarů. Austin Butler se choval netypicky 29. března 2024 14:00

Hlavní role ztvárnily Abbi Jacobson, D'Arcy Carden (Barry, The Good Place), Gbemisola Ikumelo (Sex Education) a další. Jedná se o remake povedeného filmu z roku 1992, ve kterém Tom Hanks trénoval tým ženských hráček. Díky seriálovému formátu mohou tvůrci více pracovat s postavami. Roli, kterou původně ztvárnil Tom Hanks, v seriálu převzal Nick Offerman (Parks and Recreation).

Samaritan – 26. srpen

Jedná se o akční film s hercem Sylvesterem Stallonem v hlavní roli. Stallone zde hraje superhrdinu v důchodu, který se vypařil po velké bitvě již před 25 lety. Objeví ho mladý chlapec (Javon Walton alias Ashtray ze seriálu Euphoria), ale je jasné, že hrdina už nechce, aby o něm svět věděl. Od filmu zřejmě nečekej velké akční scény jako z The Avengers, ale spíše komornější drama s několika akčními scénami. 

Samaritan
Zdroj: Amazon Prime
Domů
Sdílet
Diskuse