Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová ČTK
28. července 2022 v 18:02
Čas čtení 0:36

Pohřešovaní čeští turisté, kteří se ztratili ve francouzských Alpách, byli nalezeni mrtví

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Pohřešovaní čeští turisté, kteří se ztratili ve francouzských Alpách, byli nalezeni mrtví
Zdroj: Wikimedia Commons/Pimlico27/volně k použití

Dvojice ze Žďáru nad Sázavou se minulý týden ztratila ve francouzských Alpách a bylo po ní vyhlášeno pátrání. To však nyní skončilo tragédií. Těla hledaných byla nalezena v 30metrové trhlině hory Barre des Écrins.

Od minulého týdne bylo vyhlášeno pátrání po dvojici českých turistů, kteří se ztratili ve francouzských Alpách. Ve čtvrtek odpoledne pak z Francie přišla smutná zpráva. Češi byli nalezeni mrtví. Jejich těla byla vypátrána v třicetimetrové trhlině hory Barre des Écrins, informují ČTKBFM.

28. července 2022 v 14:49 Čas čtení 1:12 Střelba ve Zlíně: Muž zastřelil v budově krajského úřadu bývalou partnerku. Poté se pokusil o sebevraždu Střelba ve Zlíně: Muž zastřelil v budově krajského úřadu bývalou partnerku. Poté se pokusil o sebevraždu

Ve Francii zemřeli dva čeští občané, potvrdila pro ČTK zástupkyně tiskové mluvčí ministerstva zahraničí Mariana Wernerová. S ohledem na rodinu však prý ministerstvo nebude poskytovat bližší informace. 

Televize BFM potvrdila, že se jedná o dvojici Čechů, která se minulý týden ztratila v oblasti Vallouise-Pelvoux. Jejich těla policisté našli ve čtvrtek kolem poledne, a to v asi třicetimetrové trhlině na severní stěně hory Barre des Écrins.

„Pátrání pokračovalo dneska ráno a pár byl nalezen na dně zhruba 30 metrů hluboké trhliny na severní stěně Barre des Écrins ve výšce zhruba 3900 metrů. Vyšetřování jsme překlasifikovali jako pátrání po příčině úmrtí. Pár byl ve chvíli nehody přivázán lany,“ řekl prokurátor Florent Crouhy.

Domů
Sdílet
Diskuse