Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková ČTK
2. srpna 2022 v 7:51
Čas čtení 0:36

Hasiči mají oheň v Českém Švýcarsku pod kontrolou, Němci s ním už pomáhat nebudou

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Hasiči mají oheň v Českém Švýcarsku pod kontrolou, Němci s ním už pomáhat nebudou
Zdroj: Twitter/Hasičský záchranný sbor ČR

Celkové škody zatím nebyly vyčísleny, na serveru Donio.cz se však zatím pro obce a obyvatele zasažené ničivým požárem vybralo téměř 9 milionů korun.

Hasiči v pondělí k 20. hodině lokalizovali požár v národním parku České Švýcarsko a mají jej pod kontrolou. Novinářům to řekl ředitel hasičského záchranného sboru Vladimír Vlček.

Podle něj se oheň nešíří do dalších míst a plocha, na které hasiči zasahují, se snížila zhruba na 600 hektarů. Zásah u rozsáhlého požáru by podle Vlčka mohl skončit likvidačními pracemi v řádu dnů.

Likvidace ohně dnes pokračuje desátým dnem, požár v minulých dnech zachvátil přes 1000 hektarů lesa. Vlček řekl, že u požáru je v současnosti nasazeno 1028 hasičů a 341 kusů techniky. Situace se zhoršila na německé straně, kam byly po 16:00 odvolány německé vrtulníky. V pondělí jich pomáhalo na české straně 12. Česká strana nabídla Němcům pomoc s pozemním hašením požáru. Nepředpokládá se, že by dnes německé vrtulníky na české straně pomáhaly.

Celkové škody zatím nebyly vyčísleny, na serveru Donio.cz se však zatím pro obce a obyvatele zasažené ničivým požárem vybralo téměř 9 milionů korun. 

Domů
Sdílet
Diskuse