Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
5. srpna 2022 17:39
Čas čtení 0:56

Sedmiletý chlapec v Kalifornii zachránil tonoucí batole. Utopení je v USA nejčastější příčinou úmrtí dětí

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Sedmiletý chlapec v Kalifornii zachránil tonoucí batole. Utopení je v USA nejčastější příčinou úmrtí dětí
Zdroj: Pixabay.sk

Se záchranou mu pomohla ještě devítiletá dívka.

Média ve Spojených státech amerických oslavují sedmiletého Massiaha Browna, který ze dna bazénu u svého bydliště v kalifornském Sacramentu vytáhl tonoucí tříleté dítě. Hrdinský čin chlapce opět rozproudil debatu o tom, kolik dětí v Americe přijde o život utonutím. 

Dítě bylo v kritickém stavu

Massiah si hrál v bazénu se svou rodinou, když si všiml něčeho zvláštního. „Na dně bazénu jsem viděl chlapce. Potopil jsme se pro něj,“řekl v pořadu Good Morning America. Poté, co chlapce vytáhl na hladinu, mu pomohla o dva roky starší příbuzná, devítiletá Savannah. Když si dospělí všimli, co se stalo, zavolali záchranou službu. „Jsem na něj velmi pyšná za to, že dokázal něco tak odvážného,“ doplnila chlapcova matka.

Dítě, které Massiah zachránil, odvezli záchranáři v kritickém stavu do nemocnice. Podle posledních zpráv je už v pořádku. Kdyby si ho ale Massiah nevšiml, zcela jistě by nepřežilo. „Můj syn je nesmírně empatický. To, že něco takového udělal, u něj není nic neobvyklého. Ale je šílené, že je mu teprve sedm let a musel udělat něco takového,“doplnil chlapcův otec Marcus.

19. dubna 2024 15:00 Čas čtení 7:14 Ďáblice v rouše beránčím Doja Cat se vrací s rapovým přídavkem. Scarlet 2 CLAUDE navazuje na démonické a krví nasáklé CD Ďáblice v rouše beránčím Doja Cat se vrací s rapovým přídavkem. Scarlet 2 CLAUDE navazuje na démonické a krví nasáklé CD

Ve Spojených státech je utonutí nejčastější příčinou smrti u dětí do čtyř let. Ve věkové kategorii od čtyř do čtrnácti let se pak jedná o druhý nejčastější důvod úmrtí. Česko je na tom podobně. Podle Deníku je utonutí dokonce druhou nejčastější příčinou tzv. úrazové smrti dětí v Česku. Více než desetinu z přibližně dvě stě lidí, kteří v tuzemsku každoročně utonou, tvoří děti. 

Domů
Sdílet
Diskuse