Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Eduard Starkbauer TASR
6. srpna 2022 19:56
Čas čtení 1:03

VIDEO: Na Kubě vypukl obrovský požár zásobníků paliva. Tragédii způsobil blesk

Kategorie:
News
Uložit Uložené
VIDEO: Na Kubě vypukl obrovský požár zásobníků paliva. Tragédii způsobil blesk
Zdroj: TASR/AP

Při požáru se zranilo minimálně 49 lidí. Kuba se navíc dlouhodobě potýká s nedostatkem paliv.

Na Kubě se hasičům nedaří uhasit obrovský požár areálu pro skladování paliv. Začal se šířit poté, co do jednoho ze zásobníků narazil blesk. V komplexu na okraji města Matanzas asi 100 kilometrů od Havany utrpělo podle kubánského ministerstva zdravotnictví zranění nejméně 67 lidí. 12 se zranilo těžce, tři velmi těžce a tři lidé jsou v kritickém stavu. Informuje o tom TASR.

Podle státní ropné společnosti Cuba Petróleo požár vznikl v důsledku poruchy hromosvodového systému, který nedokázal uzemnit silný úder blesku, píše Washington Post. Plameny nejprve zachvátily jeden ze zásobníků, ze kterého se během noci rozšířily na další. Na místě byly slyšet minimálně 4 mohutné exploze.

V zásobnících v Matanzasu se skladuje palivo pro největší tepelnou elektrárnu ostrovního státu. Kuba se dlouhodobě potýká s nedostatkem paliv a během letních veder i s výpadky dodávek elektrické energie, které v posledních týdnech vyvolaly ve vnitrozemí ostrova protesty. 

Domů
Sdílet
Diskuse