Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Barbora Volfová TASR
8. srpna 2022 18:45
Čas čtení 0:39

Ukrajinský soud poslal ruského tankistu na 10 let do vězení. Záměrně střílel na obytný dům v Černihivu

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Ukrajinský soud poslal ruského tankistu na 10 let do vězení. Záměrně střílel na obytný dům v Černihivu
Zdroj: Černihivský obecní soud

Odsouzený Rus se k činu přiznal a omluvil se za něj.

Ukrajinský soud dnes odsoudil k desetiletému vězení ruského tankistu Michaila Kulikova za ostřelování výškového obytného domu ve městě Černihiv během třetího dne ruské invaze na Ukrajině, jež začala 24. února. Kulikov padl do ukrajinského zajetí během bojů v Černihivě. Informuje o tom ukrajinský server Vesti.


Kulikov se podle agentury TASR u soudu k činu přiznal, na svou obhajobu však tvrdil, že pouze vykonával rozkazy. Podle ukrajinské generální prokuratury nebyla bytovka vojenským cílem a ani nebyla pro tyto účely používána.

4. srpna 2022 19:23 Čas čtení 1:01 Ruský soud vyměřil basketbalové hvězdě Brittney Griner devět let vězení. Našli u ní necelý gram konopného oleje Ruský soud vyměřil basketbalové hvězdě Brittney Griner devět let vězení. Našli u ní necelý gram konopného oleje

„Chci se ještě jednou omluvit všem, kteří byli zraněni. Morálně i fyzicky. Udělal jsem to. Činím pokání – od samého začátku až do teď, skoro půl roku. Upřímně se omlouvám. Promiňte. Chci se jen vrátit domů k rodině. Děkuji za všechno,“řekl Kulikov.

Rusko popírá cílené útoky proti civilním cílům v rámci jejich takzvané speciální vojenské operace na Ukrajině. Ukrajinské orgány vyšetřují podezření z téměř 26 000 válečných zločinů spáchaných od začátku ruské invaze. Obvinění vznesli proti 135 osobám, z nichž se jim podařilo zadržet pouze 15.

8. srpna 2022 15:29 Čas čtení 1:09 Policisté zveřejnili dotazník pro nahlášení válečných zločinů spojených s válkou na Ukrajině Policisté zveřejnili dotazník pro nahlášení válečných zločinů spojených s válkou na Ukrajině
Domů
Sdílet
Diskuse