Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
10. srpna 2022 16:00
Čas čtení 0:41

Krym patří Ukrajině a my se jej nikdy nevzdáme, řekl Zelenskyj po sérii výbuchů

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Krym patří Ukrajině a my se jej nikdy nevzdáme, řekl Zelenskyj po sérii výbuchů
Zdroj: TASR/AP

Zelenskyj měl proslov poté, co tamní ruskou leteckou základnu zasáhla série výbuchů, při nichž zahynul jeden člověk. Zelenskyj se o úterních explozích nezmínil, uvedl však, že Krym je součástí Ukrajiny a ukrajinský lid se ho nikdy nevzdá.

„Válka na Ukrajině začala Krymem a skončit musí jeho osvobozením,“ prohlásil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Informoval o tom server BBC.

Zelenskyj měl proslov poté, co tamní ruskou leteckou základnu zasáhla série výbuchů, při nichž zahynul jeden člověk. Zelenskyj se o úterních explozích nezmínil, uvedl však, že Krym je součástí Ukrajiny a ukrajinský lid se ho nikdy nevzdá.


Aktuální ztráty Ruska od začátku války dnes zveřejnil twitterový účet ukrajinského ministerstva obrany.

Ruské ministerstvo obrany uvedlo, že na základně explodovala munice. Ukrajina mezitím jakoukoli odpovědnost za výbuchy odmítla. Ukrajinští představitelé následně uvedli, že při nočních ruských úderech v centrální Dněpropetrovské oblasti bylo zabito 13 lidí a další v Záporožské oblasti na jihu země.

Krym je mezinárodně uznáván jako součást Ukrajiny –⁠ černomořský poloostrov však byl v roce 2014 anektován Ruskem po referendu, které světové společenství považuje za nelegitimní. Mnozí Ukrajinci právě tuto událost považují za začátek války s Ruskem.

Domů
Sdílet
Diskuse