Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
11. srpna 2022 13:42
Čas čtení 0:44

VIDEO: Francouzský freediver překonal světový rekord v hloubkovém potápění

Kategorie:
News
Uložit Uložené
VIDEO: Francouzský freediver překonal světový rekord v hloubkovém potápění
Zdroj: Arnaud Jerald

Arnaud Jerald překonal 9. srpna světový rekord v nejhlubším ponoru s dvojploutvemi.

Francouzský freediver sestoupil do hloubky 120 metrů a překonal tak světový rekord v nejhlubším ponoru s dvojploutvemi. Informoval o tom server BBC.

Šestadvacetiletý Jerald se během každoroční soutěže Vertical Blue na Bahamách potopil na 3 minuty a 34 sekund. „Byl to úžasný ponor. Nemůžu uvěřit, že se mi to podařilo. Vynaložil jsem veškeré úsilí na letošní zimu, na trénink, abych to dokázal. Teď, když se mi to konečně podařilo, je to celé mnohem větší, než jsem si dokázal představit,“ nechal se slyšet.

Mladý potápěč překonal světový rekord již posedmé ve své kariéře. Podle svých osobních webových stránek začal s tréninkem freedivingu již v mládí. „Tam dole, na dně, se mu otevřely oči. Konečně našel sám sebe. Našel místo, kde se cítil bezpečně, místo, které mohl nazývat domovem. Od toho dne měl pocit, že může znovu začít dýchat. Freediving je jeho posláním,“ píše se na jeho webu.

Volné potápění neboli freediving je potápění se zadrženým dechem – tedy bez potápěčského vybavení, uvádí web Deeper Blue. Rozděluje se na nejrůznější disciplíny, například na statickou apnoi, dynamickou apnoi či hloubkové disciplíny (konstantní zátěž, volný ponor, variabilní zátěž, bez omezení).

Domů
Sdílet
Diskuse