Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Jana Chovancová
19. srpna 2022 19:06
Čas čtení 0:46

Andrew Tate dostal ban na Facebooku i Instagramu

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Andrew Tate dostal ban na Facebooku i Instagramu
Zdroj: Andrew Tate

V době odstranění účtu ho na Instagramu sledovalo 4,7 milionu lidí.

Společnost Meta zablokovala influencerovi Andrewu Tateovi přístup na Facebook a Instagram kvůli porušení pravidel, informuje BBC.

V době odstranění účtu ho na Instagramu sledovalo 4,7 milionu lidí. Meta uvedla, že kickboxerskou hvězdu odstranila ze svých platforem kvůli porušení jejich zásad. Další podrobnosti neposkytla a ani Tate se k zákazu zatím nevyjádřil.

27. července 2022 9:30 Čas čtení 8:04 Kdo je internetový fenomén Andrew Tate? Vydělává statisíce na nahých ženách před webkamerami, v Žilině dostal nakládačku Kdo je internetový fenomén Andrew Tate? Vydělává statisíce na nahých ženách před webkamerami, v Žilině dostal nakládačku

Tate se stal hrozbou pro mladé

Za své vystupování si vysloužil kritiku nejen na internetu. Joe Mulhall, ředitel výzkumu britské advokátní skupiny Hope Not Hate, uvedl, že Tate „představuje skutečnou hrozbu pro mladé muže a radikalizuje je směrem k extremismu misogynii, rasismu a homofobii“.

Bývalý kickboxer se proslavil v roce 2016, kdy byl vyřazen z televizní show Big Brother kvůli videu, na kterém podle všeho napadl ženu. Twitter mu následně zakázal přístup za výrok, že ženy by měly „nést odpovědnost“ za to, že byly sexuálně napadeny.

V době, kdy byl vyhozen ze show Big Brother, tvrdil, že video bylo sestříháno, a označil ho za „totální lež, která se z něj snaží udělat něco špatného“.

Podle odborníků může normalizace Tateových projevů přispívat k toxickému sexismu mezi mladými muži. Několik soukromých škol v Austrálii zaznamenalo případy extrémního sexistického chování, jehož původem jsou prý právě videa kontroverzního influencera.

Domů
Sdílet
Diskuse