Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
21. srpna 2022 v 9:28
Čas čtení 0:56

ČHMÚ: Déšť v Česku bude ustávat a na konci týdne se znovu oteplí až na 30 °C

Kategorie:
News
Uložit Uložené
ČHMÚ: Déšť v Česku bude ustávat a na konci týdne se znovu oteplí až na 30 °C
Zdroj: Getty Images/Oli Scarff

Meteorologové vydali dlouhodobou předpověď.

Počasí si s námi bude hrát i následující pracovní týden. V pondělí ještě bude na většině území pršet a teploty vystoupají nejvýše ke třiadvaceti stupňům Celsia, srážky ale postupně ustanou a rtuť teploměru výrazně poskočí, postupně až k tropické třicítce. Vyplývá to z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologické ústavu (ČHMÚ).

20. srpna 2022 v 6:00 Čas čtení 4:54 Kam na výlet: Poznej zblízka architektonický skvost vilu Tugendhat Kam na výlet: Poznej zblízka architektonický skvost vilu Tugendhat

Léto se ještě přihlásí o slovo

V pondělí bude ještě přetrvávat víkendové počasí. Obloha bude oblačná až zatažená a na většině území s deštěm, který může být místy znovu trvalejší a vydatnější. Na východě se mohou ojediněle objevit bouřky. Teploty se budou pohybovat okolo šestnácti až dvaceti stupňů Celsia, místy mohou vyšplhat ke třiadvaceti. 

I v úterý bude na většině území zataženo, oblačno a deštivo. Výjimku bude mít západ území, kde už bude polojasno a srážky se tam budou objevovat jen ojediněle. Teploty lehce stoupnou na osmnáct až dvaadvacet stupňů, někde ještě o pár stupňů více. 

Ve středu už bude polojasno a pršet by mělo jen ojediněle ve východní části Česka. Rtuť teploměru vyšplhá až na dvacet sedm stupňů. Ještě jasněji bude ve čtvrtek. Vyrostou ale teploty, které budou atakovat tropickou třicítku, a místy budou znovu hrozit přeháňky nebo bouřky.

Závěrečný pracovní den, tedy pátek, bude ve znamení polojasné oblohy a nejvyšších teplot z celého týdne. Mohlo by být až třicet stupňů Celsia. Podle meteorologů se ale stále musíme mít na pozoru před přeháňkami nebo bouřkami. Stejná předpověď platí také pro sobotu a neděli. 

Domů
Sdílet
Diskuse