Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. srpna 2022 14:30
Čas čtení 9:13
Daniel Mikolášik

Roman pracuje pro Jakea Paula: V jeho vile v Portoriku jsem po večerech psal disertačku do školy. Celebritní párty mě nebaví

Roman pracuje pro Jakea Paula: V jeho vile v Portoriku jsem po večerech psal disertačku do školy. Celebritní párty mě nebaví
Zdroj: Instagram/@jakepaul, archív Romana Kelemena
REFRESHER JAKE PAUL VIDEO
Uložit Uložené

Jake mi důvěřoval natolik, že mi půjčil své speciální SUV. Bylo to první auto, které jsem v životě řídil, prozrazuje v rozhovoru slovenský filmař Roman Kelemen.

„Jake mi důvěřuje, ale tu důvěru jsem si musel získat. On mě neznal, nevěděl, kdo jsem. Nejprve si tě checkuje a analyzuje. Jeho hlava funguje jako nějaký extrémní počítač. Viděl, že každý den makám, a když jsem mu potom pustil výsledek, tak se mu to moc líbilo. On vnímá pracovité lidi a opravdu si jich váží,“ prozrazuje Roman, přezdívaný Kelo.

Roman Kelemen je špičkový slovenský filmař a nový člen nejužšího týmu, který spolupracuje s jedním z nejznámějších světových youtuberů Jakem Paulem. Pro americkou hvězdu pracuje jako dvorní střihač. Kromě toho však stál i za významnými slovenskými projekty, například dokumentem o Rytmusovi s názvem Tempos nebo The Sailor, který v USA vyhrál cenu za nejlepší dokumentární film.

V rozhovoru se dozvíš, proč po příchodu do Jakeovy vily v Portoriku zůstal sám, jak vypadalo jejich první setkání, jak odpočíval v Jakeově speciálně upraveném autě, jaký je Jake v soukromí, kolik Jake platí zaměstnancům, jak vypadal jeho běžný den v Portoriku, co mu na videa řekl šéfkuchař Conora McGregora nebo i to, proč si s Jakem za tři měsíce neudělal žádnou fotku.

Roman Kelemen kelo jake paul strihač
Zdroj: Refresher/Jakub Ondejka

V Refresheru ti pravidelně přinášíme rozhovory s úspěšnými a inspirativními Čechy a Slováky, kteří se prosadili v zahraničí. Pokud chceš podpořit naši snahu neustále zkvalitňovat obsah a získat neomezený přístup k článkům, přidej se do klubu Refresher+.

Je obtížné dostat se do týmu Jakea Paula?

Myslím si, že dost obtížné. Na takovou příležitost čekají tisíce střihačů a kameramanů z celého světa. I Jon (Jon Marianek, aktuální brand a content manager Jakea Paula pocházející z Česka –⁠ pozn. red.) mi řekl, že dostat se do jeho úzké blízkosti je téměř nemožné. Musíš být velmi dobrý v tom, co děláš, a ani to mnohdy nestačí.

Tebe si ale zpočátku vybral Jon, který tehdy hledal střihače.

Ano, vyhlásil výzvu, do které se přihlásil výběr přibližně tří tisíc střihačů z Česka a Slovenska. Z nich si chtěl Jon vybrat jednoho pro svůj kanál. Nakonec se mu nejvíc líbil můj edit a jen tak mezi řečí zmínil, že i Jake hledá střihače, tak mě k němu rovnou dohodil. Byla to v podstatě naprostá náhoda.

Přiletěl jsem do Portorika a zůstal jsem v Jakeově vile sám. Pocity byly strašně zvláštní. Stále jsem nemohl uvěřit tomu, že se to fakt děje.

Jak jsi na to reagoval?

Zůstal jsem chvíli zticha, protože jsem nevěděl, jak na to reagovat. Absolutně jsem to nečekal. Zeptal se mě, jestli bych za nimi mohl přiletět do Portorika, a já jsem neváhal. Řekl jsem, že kdykoli. Klidně i druhý den.

Doporučeno
Jon Marianek: Z HeroHero budu brzy vydělávat 2,5 milionu měsíčně. Jakea Paula jednou vezmu do Česka na vesnické hody, říká Jon Marianek: Z HeroHero budu brzy vydělávat 2,5 milionu měsíčně. Jakea Paula jednou vezmu do Česka na vesnické hody, říká 7. listopadu 2023 11:01

Ale ta komunikace s nimi je poměrně netradiční, leckdy mi neodepsali i několik týdnů, protože řeší milion jiných a důležitějších věcí, takže jsem si zpočátku pořádně ani nebyl jistý, jestli to vůbec platí. Čekal jsem jen na to, kdy přijde odpověď, že můžu přiletět. 

Roman Kelemen jake paul strihač
Zdroj: archív Romana Kelemena

Přiletěl jsi do Portorika a zůstal jsi ve vile sám, protože celý tým právě tehdy odjel do New Yorku. Jaký to byl pocit být ve vile Jakea Paula úplně sám?

Pocity byly strašně zvláštní. Stále jsem nemohl uvěřit tomu, že se to fakt děje. Byl jsem ubytován v menší samostatné vile vedle hlavní vily, kde bydlí Jake. Tam jsem ale chodil prakticky každý den. Pracoval jsem ve střižně, pod kterou se nachází fitko, a k Jakeovi jsme si chodili hlavně odpočinout, koukat na NBA, filmy. Jeho kuchař nám ​​tam vařil, zkrátka se tam chodilo felit. A když Jake odjel, stříhal jsem u něj doma, protože tam byl lepší internet.

Z řízení Jakeova auta jsem měl brutální strach. Bylo to obrovské a drahé SUV, v ničem podobném jsem předtím nikdy neseděl. Řekl jsem, že raději budu jezdit golfovým vozíkem, ale ten se porouchal, takže jsem se musel přizpůsobit.

Celou vilu jsi měl tedy pro sebe.

V podstatě ano, ačkoli jsem se hlavně soustředil na ten střih, ale občas jsem tak procitl a uvědomil si, kde vlastně jsem, že vedle mě leží pes Jakea Paula a že mám k dispozici celou jeho vilu. Byl to zajímavý pocit. 

Roman Kelemen jake paul strihač
Zdroj: archív Romana Kelemena

Jak vypadalo vaše první setkání?

První setkání bylo velmi příjemné a kamarádské. Bylo to v jeho posilovně v Portoriku, kde má svůj tréninkový kemp a kde se připravuje na boxerské zápasy. Přišel jsem za ním a myslel jsem si, že si budeme povídat o práci, ale jen jsme si podali ruce, přivítal mě, dali jsme nějaký small talk, pustila se hudba a všichni začali trénovat. Tak jsem začal cvičit s nimi, i když jsem tam ani neměl věci na cvičení. (smích) Ale přizpůsobil jsem se.

Jak velký je Jakeův tým?

Ten hlavní tým nejbližších lidí tvoří přibližně deset členů a sestává ze střihače –⁠ tedy mě –⁠ z brand a content manažera Jona, hlavního manažera, dvou kameramanů, fotografa, šéfkuchaře a trenérů. On má samostatné trenéry na box, na strečink, na meditování a podobně.

První auto, které jsi řídil poté, co ti dali řidičák, byla právě Jakeova speciálně upravená Toyota Tacoma. Neměl jsi z toho strach?

Měl jsem brutální strach. (smích) Bylo to obrovské a drahé auto, v ničem podobném jsem předtím nikdy neseděl. Nejprve jsem se mu snažil vyhýbat. Řekl jsem, že raději budu jezdit golfovým vozíkem, ale ten se porouchal, takže jsem se musel přizpůsobit. Skočil jsem do toho jako do vody a naučil jsem se plavat.

Roman Kelemen jake paul strihač
Zdroj: archív Romana Kelemena

Byl i nějaký škrábanec?

Naštěstí ne. Paradoxně se mi po čase řídilo opravdu dobře, protože má velká kola, takže ani necítíš, když je křivý terén nebo nějaké díry na cestě. A navíc mělo brutální zvukový systém, takže jsem v něm leckdy jen tak půlhodinu seděl na parkovišti a poslouchal Cigánský sen. (smích)

Jake si tě checkuje a analyzuje. Jeho hlava funguje jako nějaký extrémní počítač.

Jake Paul autá top 10 house
Zdroj: Youtube/Jake Paul

Asi je mezi vámi velká důvěra...

Teď už ano, ale musel jsem si ji získat, protože mě neznal, nevěděl, kdo jsem. On si tě checkuje a analyzuje. Jeho hlava funguje jako nějaký extrémní počítač. Zpočátku si mě zavolali jen v rámci zkušebního procesu a pořádně ani nevěděli, co chtějí dělat, tak jsem si to vzal do vlastní režie. Jake viděl, že každý den makám, a když jsem mu pak pustil výsledek, tak se mu to moc líbilo a od té doby si mě začal cenit o to víc. Vnímá pracovité lidi a nesmírně si jich váží.

V čem tě Jake překvapil poté, co jsi ho poznal? Jaký je v soukromí?

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 120180 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Kolik Jake platí zaměstnancům.
  • Jak vypadal Romanův běžný den v Portoriku.
  • Které hvězdy potkal.
  • Co mu na videa řekl šéfkuchař Conora McGregora.
  • Zda se pracuje lépe s Rytmusem, nebo Jakem Paulem.
  • Jakou významnou světovou cenu vyhrál s dokumentárním filmem.
  • Proč si s Jakem za tři měsíce neudělal žádnou fotku.
Domů
Sdílet
Diskuse