Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
24. srpna 2022 11:30
Čas čtení 2:34
Denisa Šútorová

Praví muži nosí sukně, říká Jared Leto. Trendu podlehli Brad Pitt i čeští NobodyListen a Yzomandias

Praví muži nosí sukně, říká Jared Leto. Trendu podlehli Brad Pitt i čeští NobodyListen a Yzomandias
Zdroj: Getty Images/Burak Cingi
MÓDA
Uložit Uložené

Brad Pitt se v sukni ukázal na nedávné premiéře svého nového akčního filmu Bullet Train v Německu. Na červeném koberci předvedl lněný model od návrháře Haanse Nicholase Motta, díky čemuž zaplnil titulky zahraničních médií.

Kdysi ve světě módy fungovalo jedno pravidlo. Pro ženy šaty a sukně, pro muže kalhoty. Když Coco Chanel zpopulárnila nošení kalhot v ženském šatníku, způsobila tím revoluci. Historie se však přepisuje i dnes ve 21. století, kdy sledujeme trend, o kterém si zřejmě většina z nás nikdy nemyslela, že se stane skutečností.

Muži, zejména v celebritním prostředí, si totiž zamilovali sukně a dokazují, že tento model nepatří jen na skotské svatby. Ano, muži nosí sukně... ne ledajací muži a ne ledajaké sukně. Svůj kožený černý model Givenchy nedávno „vyvenčil“ i čerstvý tatínek A$AP Rocky v ulicích New Yorku. K černé kožené sukni po kolena doladil crop top mikinu Givenchy, černé triko s logem téže značky, G Clogsy na platformě a sluneční brýle Giv Cut.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by HIGHSNOBIETY (@highsnobiety)

A$AP, který patří mezi nejstylovější muže současnosti, se však v sukni (střihově připomínající klasickou skládanou skotskou sukni) objevil již před rokem, a to na červnové titulce GQ, kde měl na sobě károvaný model od Vivienne Westwood.

Zásluhy za tento trend si ovšem připisuje i samotný král nestandardu Kanye West. Právě on si koženou sukni Givenchy oblékl ještě v roce 2011 na turné Watch the Throne Tour. Samozvaní kritici tehdy tvrdili, že West přestřelil. Sukně si postupně zamilovali i lidé mimo rapovou scénu jako David Beckham a aktuálně i herec Brad Pitt.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by A$AP Mob (@asapmob)

Právě ten se v sukni ukázal na nedávné premiéře akčního filmu Bullet Train v Německu. Na červeném koberci předvedl lněnou sukni od slow fashion návrháře Haanse Nicholase Motta. Pitt, který nikdy neunikne pozornosti médií, se tak výběrem svého outfitu postaral o pořádný rozruch.

Samotnému mu to přišlo směšné a podle Variety byl trochu naštvaný, že o tom vůbec musel mluvit. Slavný herec tak zřejmě narážel na to, že podle něj je dnes sukně na mužích běžná věc. Na otázku, co stálo za výběrem tohoto outfitu, však odpověděl zcela vtipně: „Nevím! Všichni zemřeme, tak to někdy pokazme,“ řekl Pitt Marcu Malkinovi z Variety.

brad pitt
Zdroj: Getty Images/Gerald Matzka

Zpěvák Conan Gray předvedl dramatický look během svého živého vystoupení v hudebním studiu Vevo v newyorském Brooklynu a podle časopisu Seventeen bylo jeho vystoupení mistrovským dílem zejména díky outfitu. Na sobě měl tartanovou midi sukni od londýnské značky Chopova Lowena, na které převládala žlutá, modrá či zelená. Doplněna byla o černý kožený opasek s ozdobnou přezkou.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Conan Gray (@conangray)

Pánské sukně zlákaly i sportovce jako Lewise Hamiltona či Russella Westbrooka a na hudební scéně kromě již zmíněných rapperů i jiné umělce jako Kida Cudiho a Lil Nase X. Podlehl jim i komik Pete Davidson, který si oblékl jednu z dílny Thoma Browna na loňské Met Gala.

Na seznamu „sukňové inspirace“ nechybí Jared Leto, který je patronem extravagance ve světě mužské módy. Sukni si oblékl na iHeartRadio Music Awards v roce 2014 a sladil ji s černými tepláky, modrým sakem a vzorovanou košilí. Už tehdy ve vzduchu visela otázka, zda by v Letových šlépějích měli jít i další muži. Herec a zpěvák na margo svého outfitu napsal na Twitter: „Praví muži nosí sukně.“

Před dvěma týdny na svém Instagramu sdílel fotku v růžové sukni také český DJ NobodyListen v rámci kampaně pro The Brands MEN. NobodyListen patří k nejlépe oblékaným mužům české hudební scény. Sukně si pochvaluje i Yzomandias, který jeden model provětral i na letošním festivalu Zrće.

To, že dnešní pánská móda zahrnuje stále více konvenčních ženských prvků, mají na svědomí i designéři jako Moncler, Yves Saint Laurent nebo Marc Jacobs, ale nejvíc asi Thom Browne. Od roku 2018 se v jeho kolekcích pánská sukně objevuje v různých materiálech, délkách či střizích a v roce 2021 byla zařazena do top 10 pánských trendů žebříčku Lyst.

Anketa:
Co ty a pánské sukně?
A$AP mě celkem přesvědčil, může být.
Sukně jsou pěkné na ženách a tam to končí...
A$AP mě celkem přesvědčil, může být.
33 %
Sukně jsou pěkné na ženách a tam to končí...
68 %
Domů
Sdílet
Diskuse