Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Adéla Ježková
25. srpna 2022 v 16:16
Čas čtení 0:52

Pražská školka měla dětem servírovat jídlo v pytlech na odpadky. Kuchařkám se nechtělo mýt nádobí

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Pražská školka měla dětem servírovat jídlo v pytlech na odpadky. Kuchařkám se nechtělo mýt nádobí
Zdroj: Unsplash/Sven Brandsma/volně k užití

V mateřské škole na pražském Smíchově děti údajně dostávaly obědy v pytlech na odpadky. Pro odvolání ředitelky zatím starostka městské části „neshledala důvody“.

Kuchařky měly dětem v mateřské škole podle zjištění TV Nova servírovat jídlo v pytlích údajně více než 10 let. Na problém přitom upozorňovala řada současných i bývalých učitelek i rodičů dětí.

Kuriózní řešení nekončícího problému s mytím nádobí se nezamlouvá pražské hygienické stanici. „Sáčky na odpad HDPE nejsou výrobcem určeny pro styk s potravinami, což je v rozporu s požadavkem platné legislativy. S kontrolovanou osobou bude zahájeno správní řízení,“ uvedli její zástupci serveru TN.

skolka pytel odpadky
Zdroj: TV Nova

Starostce Prahy 5 Renátě Zajíčkové ale stížnosti ani zpráva z hygieny zatím nestačí. „Jako zřizovatel přijmeme adekvátní opatření. Bude to třeba vytýkací dopis a podobně. Zatím jsme neshledali důvody pro odvolání,“ uvedla Zajíčková.

Na nahrávce ze schůzky s rodiči, kterou získala TV Nova, starostka ovšem údajně říká, že pokud se rodičům něco nelíbí, mohou změnit školku. 

Na Twitteru se ovšem starostka proti tvrzení brání. „Není to pravda, budu ráda, pokud bude nahrávka zveřejněna celá. Konstatuji, že proti ředitelce agresivně vystupuje část rodičů seskupených okolo bývalé učitelky (byla propuštěna), jejíž manžel veřejně prohlašuje, že ‚ředitelku prostě zničí‘. To stručně vystihuje pozadí událostí,“ napsala.

Domů
Sdílet
Diskuse